Objavljeno u Nacionalu br. 748, 2010-03-16

Autor: Sandra Županić

TOP STIPENDIJA za Top studente

Start Top stipendije s novim partnerima

U ZLATNOJ DVORANI na Gornjem gradu u Zagrebu partneri akcije svečano su potpisali ugovore za 9. Top stipendiju

POKRETAČ NAPRETKA
Predsjednik RH dr. Ivo
Josipović podržava Top
stipendiju kao i njegov
prethodnik Stjepan Mesić jer smatra da je znanje pokretač
napretka društvaPOKRETAČ NAPRETKA Predsjednik RH dr. Ivo Josipović podržava Top stipendiju kao i njegov prethodnik Stjepan Mesić jer smatra da je znanje pokretač napretka društvaSvečanim potpisivanjem ugovora između osnivača akcije, tjednika Nacional, i partnera, INA-e, Vipneta, Erste Card Cluba, Hrvatske poštanske banke, Janafa, Turisthotela i Tankerske plovidbe, 10. ožujka počela je deveta po redu Top stipendija za Top studente. To je najveća stipendija u Hrvatskoj te svaki student dobije ukupno 40.000 kuna. Na velikoj svečanosti potpisivanja što se održala u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest, osim predstavnika osnivača i partnera, bio je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović te brojni predstavnici ministarstava, grada Zagreba, akademske zajednice i prošlogodišnji dobitnici Top stipendije.

U svom govoru upravo je predsjednik Josipović istaknuo važnost i kvalitetu Top stipendije: "Trenutačna gospodarska kriza produkt je nerazumijevanja da i gospodarstvenici imaju društvenu odgovornost. Drago mi je što u Hrvatskoj postoje tvrtke i menadžeri koji su prepoznali svoju odgovornost i uključili se u akciju Top stipendija koju je pokrenuo Nacional. Znanje, obrazovanje i odgoj pokretači su napretka društva. Danas kada je Hrvatska u ozbiljnim gospodarskim problemima upravo o odgovornosti tvrtki ovisi koliko ćemo brzo iz krize izići. Hrvatska mora početi prepoznavati izvrsnost i kreativnost jer su upravo to kvalitete koje će izvući našu zemlju iz krize. Siguran sam da su dobitnici Top stipendije izvrsni. Tijekom svoje kampanje stalno sam isticao riječ pravednost. Inicijativa Top stipendija ne bi bila prihvaćena ni prepoznata da se ne temelji na pravednosti odabira." U ime osnivača sve prisutne je pozdravila glavna urednica Nacionala Sina Karli koja je zahvalila partnerima - INA-i, Vipnetu, Erste Card Clubu, Hrvatskoj poštanskoj banci, Janafu, Turisthotelu i Tankerskoj plovidbi, što su unatoč gospodarskoj krizi podržali Top stipendiju.

PARTNERI PROJEKTA: Dijana Vican, državna tajnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa; Vesna Vrtiprah, prorektorica dubrovačkog sveučilišta; dr. Mate Granić, dekan Visoke novinarske škole; Joško Klisović, predstojnik Ureda predsjednika RH; dr. Izet Aganović, savjetnik predsjednika RH; Božidar Janković, Turisthotel; Ante
Markov, Janaf; Sina Karli, Nacional; Mladen Pejković, Vipnet; predsjednik RH dr. Ivo Josipović; Boško Matković, Nacional; Dubravka Kolarić, HPB; Željko Menalo, Erste Card Club; Berislav Gašo, INA; Živko Ivanda, Sveučilište u Zagrebu; Marina Novak, Muzička akademija Zagreb; Ivica Čičmir-Vestić, Tankerska plovidbaPARTNERI PROJEKTA: Dijana Vican, državna tajnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa; Vesna Vrtiprah, prorektorica dubrovačkog sveučilišta; dr. Mate Granić, dekan Visoke novinarske škole; Joško Klisović, predstojnik Ureda predsjednika RH; dr. Izet Aganović, savjetnik predsjednika RH; Božidar Janković, Turisthotel; Ante Markov, Janaf; Sina Karli, Nacional; Mladen Pejković, Vipnet; predsjednik RH dr. Ivo Josipović; Boško Matković, Nacional; Dubravka Kolarić, HPB; Željko Menalo, Erste Card Club; Berislav Gašo, INA; Živko Ivanda, Sveučilište u Zagrebu; Marina Novak, Muzička akademija Zagreb; Ivica Čičmir-Vestić, Tankerska plovidba"Čast mi je i zadovoljstvo što Top stipendija ulazi u devetu godinu svog postojanja. Do sada smo podijelili 217 stipendija u što je uloženo više od 8 milijuna kuna. Šaljemo jasnu poruku o potrebi ulaganja u ovu zemlju, u mlade ljude. Hvala novom partneru Janafu, ali i ostalim partnerima koji već niz godina podržavaju Top stipendiju." Novi partner Top stipendije ove je godine kompanija Janaf. Ante Markov, predsjednik Uprave Janafa, o svom sudjelovanju u ovoj akciji je rekao: "Naša obveza kao kompanije s dobrim rezultatima jest da djelujemo društveno odgovorno i ovo je područje nama od važnog interesa jer i mi u okvirima naše kompanije imamo stipendiranje No bilo nam je izrazito važno da i mi pridonesemo široj akciji koja je u ovakvim kriznim vremenima najbolji odgovor na budućnost i sadašnjost." Vipnet je partner Top stipendije od samog osnutka, a Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, ponosan je što njegova kompanija sudjeluje u ovom projektu.

"Vjerujemo u ovaj projekt i ovim se šalje izvrsna poruka ne samo onima koji dobiju stipendiju, nego cijeloj akademskoj zajednici. Mislimo da su tvrtke spremne ulagati u znanje, isto tako vjerujemo da su tvrtke svojim dolaskom ovamo pokazale da su spremne diplomantima otvoriti svoja vrata kako bi im se olakšalo ono što je posebno važno mladima, a to je put do prvog posla. Tu smo da bismo bili partneri i u toj domeni, a ne samo u domeni stipendiranja. Nastavljamo sa suradnjom i dogodine", rekao je Pejković. Stipendijski fond Top stipendije ove godine iznosi 1,2 milijuna kuna i bit će dodijeljeno 30 stipendija. Natječaj počinje potpisivanjem ugovora i bit će otvoren sve do kraja svibnja, a idući tjedan počinje predstavljanje Top stipendije po sveučilišnim gradovima Hrvatske.

Sve informacije mogu se pronaći na web stranici www.topstipendija.net

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika