15.03.2010. / 17:37

Autor: Hina

Redatelj Tim Burton primio visoko francusko odličje za doprinos u kulturi

Ministar kulture Frederic Mitterand uručio je redatelju filma "Alise u zemlji čudesa", koji se upravo prikazuje u kinima te filma "Edvarda Škarorukog" odličje Officier de l'ordre des Arts et des Lettres

Tim Burton i Marion Cotillard (Reuters)Tim Burton i Marion Cotillard (Reuters)Američki filmski redatelj Tim Burton primio je u ponedjeljak u Parizu visoko francusko odličje za doprinos u kulturi, a istom je prigodom odlikovana i francuska glumica, dobitnica Oskara, Marion Cotillard.

Ministar kulture Frederic Mitterand uručio je redatelju filma "Alise u zemlji čudesa", koji se upravo prikazuje u kinima te filma "Edvarda Škarorukog" odličje Officier de l'ordre des Arts et des Lettres.

Na svečanosti u francuskom ministarstvu kulture priznanje Chevalier de l' ordre des Arts et des Lettres u ponedjeljak je primila i Marion Cotillard, dobitnica Oskara za glavnu žensku ulogu u ekranizaciji života francuske šansonijerke Edit Piaf.

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika