17.03.2010. / 07:47

Autor: Hina

Istraživanje: Današnje žene seksualno aktivnije od predhodnih generacija

Studija je utvrdila da su žene u razdoblju od 2000. do 2009. godina imale 5,65 različitih seksualnih partnera do navršene 24. godine

Danas su mlade žene seksualno tri put aktivnije od generacije njihovih baka u seksualno oslobođenim 60-im godinama, pokazalo je istraživanje objavljeno u utorak.

Studija je utvrdila da su žene u razdoblju od 2000. do 2009. godina imale 5,65 različitih seksualnih partnera do navršene 24. godine.

Gotovo svaka deseta ispitanica kazala je da je spavala s više od 10 različitih partnera.

Nasuprot tomu, žene koje su imale više od dvadeset godina 60-ih godina prošlog stoljeća, iskušale su seks s prosječno 1,67 partnera.

Generacija žena koje su bile dvadesetgodišnjakinje 70-ih godina do svoje 24. godine promijenile su 3,72 seksualna partnera.

U anketi ICM-a provedenoj za Lloyds Pharmacy, sudjelovalo je više od 3.000 žena u Velikoj Britaniji.

Statistički podaci britanskog instituta za rak pokazuju da stopa oboljenja od raka vrata maternice u žena do 25 godina ne opada, unatoč boljim i češćim pregledima.

Iako je broj oboljenja od raka vrata maternice znatno pao u starijih žena u zadnjih deset godina, taj trend ne prati i žene do 25 godina.

Razlog tomu mogao bi biti povećan broj seksualnih partnera, navodi Lloyds Pharmacy.

"Zaraze Humanim Papilloma virusom vrlo su česte, naročito u mladih ljudi", navodi Clare Kerr, čelnica odjela za seksualno zdravlje u Lloyds Pharmacy.

HPV je jedan od naječšćih uzroka raka vrata maternice.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika