17.03.2010. / 15:18

Autor: Ivica Medo

Futsal: Nacional i Inero u finalu hrvatskog Kupa

Nacional je u uzvratu polufinala hrvatskog Kupa pobijedio Kijevo 5:3 nakon što je gubio 3:0 i s ukupnim rezultatom 8:5 plasirao se u finale Kupa gdje ga očekuje splitski Inero

Matija CaparMatija CaparNacional je u uzvratu polufinala hrvatskog Kupa pobijedio Kijevo 5:3 nakon što je gubio 3:0 i s ukupnim rezultatom 8:5 plasirao se u finale Kupa gdje ga očekuje splitski Inero.

Već na samom početku Jurlina (3') je doveo Kijevo u vodstvo od 1:0. Nacional je gradio napade i nije uspijevao pogoditi za izjednačenje, pa kako to obično biva kazna je stigla u 9. minuti kada je Bebić otima jednu loptu posljednjoj liniji obrane domaćina i u kontranapadu postiže pogodak za 2:0. Nakon toga u 12. minuti Nene je dobio crveni karton, a Nacional se uspijeva obraniti s igračem manje. Novi šok za domaće stiže u 17. minuti kada se u jednom kontranapadu gostiju lopta odbila do Palavre koji pogađa za velikih 3:0.

U nastavku Nacional kreće na sve ili ništa. Capar u 23. minuti smanjuje prednost gostiju na 3:1. Nakon toga igrač gostiju Palavra dobija drugi žuti karton, a Grcić koristi prigodu da s igračem više smanji prednost na 3:2. U 27. minuti Grdović poravnava rezultat na 3:3 i od tog trenutka igrači Nacionala ne dopuštaju protivniku da dođe do lopte. U 29. minuti Kujtim Morina se najbolje snalazi u gužvi pred gostujućim vratarom i dovodi Nacional u vodstvo od 4:3, a isti igrač u 37. minuti postavlja konačan rezultat susreta 4:3.

Trener Nacionala Tiago Polido nakon utakmice pohvalio je svoje igrače:

"Ovo je bila nevjerovatna utakmica u kojoj je moja momčad pokazala karaker i vratila se iz rezultatskog minusa od 0:3. Ne treba previše trošiti riječi na ovu utakmicu jer se okrećemo finalu i osvajanju prvog trofeja u nizu", kazao je Polido.

Rezultati polufinalnih utakmica 2. i 16.ožujka:

KIJEVO KNIN – NACIONAL 2:3
NACIONAL – KIJEVO KNIN 5:3

INERO – PORTO TOLERO PLOČE 7:2
PORTO TOLERO PLOČE – INERO 4:3

Finale 13. i 24. travnja.

NACIONAL - INERO

Vezane vijesti

Nacional na kioscima već danas

Nacional na kioscima već danas

Zbog Praznika rada, 1. svibnja, Nacional možete kupiti na kioscima diljem Hrvatske već danas. U novom broju donosi: Intervju: Stjepan Mesić- Bivši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika