18.03.2010. / 15:07

Autor: Hina

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

U konkurenciji za ovogodišnje nagrade bilo je 887 uzoraka vina iz 37 zemalja, a vina je ocjenjivalo 300 članova žirija

Kutjevo je dobilo jedinu zlatnu medalju za HrvatskuKutjevo je dobilo jedinu zlatnu medalju za HrvatskuVino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina "Chardonnay du Monde" u Francuskoj, izvijestili su danas iz tvrtke Kutjevo.

Natjecanje, koje je održano od 10. do 13. ožujka na vino posjedu Pasteur instituta u Saint Lager u francuskoj regiji Burgundija, slovi kao jedno od najjačih u svijetu, slaveći Chardonnay kao najpoznatiju sortu grožđa svijeta koja se uzgaja na svih pet vinorodnih kontinenata.

U konkurenciji za ovogodišnje nagrade bilo je 887 uzoraka vina iz 37 zemalja, a vina je ocjenjivalo 300 članova žirija.

Neku od nagrada na tom natjecanju osvojilo je svega jedna trećina vina, ukupno je dodijeljeno 65 zlatnih, 174 srebrnih i 57 brončanih medalja, a Kutjevo je dobilo jedinu zlatnu medalju za Hrvatsku.

Njihovo nagrađeno vino 'de Gotho Aureus Chardonnay' dolazi s biranih položaja vinograda Vetovo, na 330 metara nadmorske visine, sadrži 14,4 posto alkohola, suho je i mekog okusa.

U novim barrique bačvicama odležalo je svega šest mjeseci, upravo koliko je potrebno da se oplemeni mirisom tanina slavonskog hrasta, što je i trenutni svjetski trend, napominju iz Kutjeva.

Vezane vijesti

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

"Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda, a vina u Međimurju su sjajna" rekao je predsjednik Repulike Ivo Josipović u Štrigovi prilikom posjeta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika