18.03.2010. / 16:41

Autor: Hina

Tri hrvatska animirana filma u konkurenciji prestižnog Festivala u Annecyju

Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju osnovan je 1960. godine i do danas je stekao status najpoznatijeg i najprestižnijeg svjetskog festivala animiranog filma a pedeseto jubilarno izdanje održat će se od 7. do 12. lipnja.

Tri hrvatska kratkometražna animirana filma ušla su u službeni program ovogodišnjeg Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju, u Francuskoj priopćeno je iz Audiovizualnog centra.

To su film "Moj put" Veljka Popovića i "Nespavanje ne ubija" Marka Meštrovića, a u Studentskoj konkurenciji sudjelovat će "Miramare", diplomski film Michaele Müller.

Autoru Veljku Popoviću ovo je drugi put da sudjeluje u konkurenciji festivala u Annecyju, na kojem je 2008. godine za svoj animirani prvijenac "Ona koja mjeri" nagrađen nagradom Međunarodnog udruženja filmskih kritičara (FIPRESCI).

Marko Meštrović prvi put sudjeluje u konkurenciji Annecyja iako su njegova prva dva filma koja su nastala u suradnji s autorom Davorom Međurečanom - Ciganjska (2004.) i Silencium (2006.), kao i njegov samostalni projekt Nota (2008). osvojili nekolicinu nagrada na međunarodnim festivalima.

Michaele Müller mlada je švicarska autorica čiji je diplomski film napravljen u sklopu studija animacije i novih medija na Likovnoj akademiji u Zagrebu.

Pedeseto jubilarno izdanje festivala u Annecyju ove će se godine održati od 7. do 12. lipnja.

Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju osnovan je 1960. godine i do danas je stekao status najpoznatijeg i najprestižnijeg svjetskog festivala animiranog filma, navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Matt Groening napokon otkrio podrijetlo Simpsona

Matt Groening napokon otkrio podrijetlo Simpsona

Matt Groening, autor najpopularnije crtane televizijske serije u svijetu, obitelji Simpsons, progovorio je u intervjuu o ideji, nastanku, likovima i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika