20.03.2010. / 22:57

Autor: Ivica Medo, Hina

Senzacija u Indian Wellsu: Ljubičić preko Nadala do finala s Roddickom

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić pobijedio je u polufinalu Mastersa u Indian Wellsu Rafaela Nadala sa 6:3, 4:6, 6:7 nakon 2 sata i 35 minute igre

Slavlje nakon pobjede - Ivan Ljubičić (Foto: Reuters)Slavlje nakon pobjede - Ivan Ljubičić (Foto: Reuters)Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić pobijedio je u polufinalu Mastersa u Indian Wellsu Rafaela Nadala sa 6:3, 4:6, 6:7 (1) nakon 2 sata i 35 minute igre.

Ljubičić će po prvi puta igrati u finalu jednog turnira iz Serije 1000, bodovni učinak s jednog turnira već mu je najveći u karijeri, a uspio je i drugi puta pobijediti Nadala u sedmom međusobnom dvoboju.

Za Ljubičića, koji je u petak proslavio 31. rođendan, stvari nisu dobro krenule u prvom setu u kojem je dvaput gubio servis. Spasonosnim se pokazao 11. gem drugoga seta, kada Ljubičić uzima Nadalov servis i poravnava na 1:1 u setovima, a i treći set počinje Ljubinim "breakom". Nadal je odmah uzvratio i odlučujući set je otišao do "tie-breaka" u kojem je Ljubičić izgubio prvi poen, a potom dobio sedam zaredom i slavio veliku pobjedu.

U Indian Wellsu je Ljubičić u četvrtfinalu dobio još jednoga vrhunskoga igrača, Srbina Novaka Đokovića, a u finalu će igrati protiv Amerikanca Andya Roddicka, koji je u drugom polufinalu pobijedio Šveđanina Robina Soderlinga 6:4, 3:6, 6:3.

Protiv Roddicka Ljubičić je igrao dosad čak deset puta, a ima tri pobjede.

ATP Indian Wells, polufinale:

Ljubičić (20) - Nadal (3) 3-6, 6-4, 7-6(1)

Söderling (6) - Roddick (7) 4-6, 6-3, 3-6

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika