Objavljeno u Nacionalu br. 749, 2010-03-23

Autor: Nacionalova redakcija

Eksluzivne fotografije incidenta u Splitu: Zaštitari premijerke igraju zonsku obranu

Tek nekoliko trenutaka prije nego što je srušio novinarku Novog lista tjelohranitelj ga je udario laktom u tijelo. Teško da se može reći kako tjelohranitelj nije znao o kome se radi, s obzirom na to da je snimatelj nosio veliku kameru na ramenu jasno označenu logotipom Nove TV i snimao Jadranku Kosor

Na fotografijama
Nacionalova fotografa
vidi se da Sanja Vukčević
pripadnicima osiguranja
nije prišla s leđa kao što
tvrdi policija; (Mario Strmotić)Na fotografijama Nacionalova fotografa vidi se da Sanja Vukčević pripadnicima osiguranja nije prišla s leđa kao što tvrdi policija; (Mario Strmotić)Fotografije Nacionalova fotografa Marija Strmotića bacaju novo svjetlo na cijeli slučaj intervencije tjelesnih čuvara premijerke Jadranke Kosor kad je splitska dopisnica Novog lista Sanja Vukčević srušena na tlo. Incident se dogodio prošlog tjedna u Splitu. Fotografija pokazuju da je Sanja Vukčević prišla premijerki s leđa, da se iznenada pojavila između dva tjelohranitelja, ušavši u zaštićeni prostor pa su oni intervenirali ne znajući o kome je riječ.

MUP je izdao priopćenje u kojem se tvrdi da su pripadnici premijerkine zaštite postupili pravilno, zaustavljajući nepoznatu ženu koja se brzo približila Jadranki Kosor. Prilikom intervencije Foto: Mario StrmotićFoto: Mario Strmotićnašla se na tlu, što je vidjela i sama premijerka, ali nije reagirala. Poslije su joj mediji predbacili da je u tom trenutku mogla pokazati više empatije.

Čuvari su pokazalio zavidnu razinu želje da zaštite život premijerke, pa i po cijenu da žrtvuju vlastiti, jer se osim Sanje Vukčević s njihovom tjelesnom silom suočio i snimatelj Nove TV. Tek nekoliko trenutaka prije nego što je srušio novinarku Novog lista tjelohranitelj ga je udario laktom u tijelo. Teško da se može reći kako tjelohranitelj nije znao o kome se radi, s obzirom na to da je snimatelj nosio veliku kameru na ramenu jasno označenu logotipom Nove TV i snimao Jadranku Kosor.

Ovaj je slučaj pokazao da je tjelohraniteljima teško u trenutku odlučiti predstavlja li osoba koja se nenadano približi premijerki stvarnu opasnost pa im je jednostavnije prema svima postupiti kao prema prijetnji.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
7/1/09

maggiore, 23.03.10. 07:23

Vrana vrani oci ne vadi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika