Objavljeno u Nacionalu br. 749, 2010-03-23

Autor: Berislav Jelinić

U potrazi za Sanaderovim krimenom: Soko Hypo ponovo pretresao urede Hypo grupe

Austrijski istražitelji vjeruju da će pronaći dokaze za najmanje četiri slučaja u kojima se, prema njihovim sumnjama, prao novac nakon Sanaderovih intervencija

Ivo SanaderIvo SanaderPripadnici SoKo Hypo jedinice ponovo su prošle subote pretresali urede Hypo Alpe Adria Grupe u Klagenfurtu. Pretres je uslijedio nepunih mjesec dana nakon što je specijalna istražiteljska jedinica austrijske policije potkraj veljače neočekivano obavila detaljan pretres Hypo Alpe Adria Grupe s jednim jedinim ciljem - pronaći dokazne materijale protiv Ive Sanadera, Vladimira Zagorca i Ivića Pašalića, trojice najutjecajnijih Hrvata koji su 90-ih i poslije imali golem utjecaj na poslovanje te banke.

Očekivalo se i da se razotkrije pozadina 13 Sanaderovih intervencija u raznim projektima koje je banka financirala. Austrijski istražitelji vjeruju da će pronaći dokaze za najmanje četiri slučaja u kojima se, prema njihovim sumnjama, prao novac nakon Sanaderovih intervencija.

Istražiteljski udar na sjedište Hypo banke izvelo je ukupno 47 ljudi, ali se nakon analize prikupljenih materijala očito pokazala potreba za pronalaskom novih dokumenata i dodatnih informacija, koje su tijekom prvog pretresa možda slučajno promakle istražiteljima.

Vezane vijesti

Kulterer u Austriji osuđen za zlouporabu položaja

Kulterer u Austriji osuđen za zlouporabu položaja

Bivši predsjednik uprave Hypo-Alpe-Adria banke Wolfgang Kulterer nepravomoćno je osuđen u četvrtak na sudu u Klagenfurtu na tri i pol godine zatvora… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 23.03.10. 10:44

Nisam osvetoljubiv, ali ću stvarno biti sretan ako ta prokleta gnjida završi u zatvoru, a još sretniji ću biti ako mu oduzmu sve što je pokrao i to podijele narodu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika