Objavljeno u Nacionalu br. 749, 2010-03-23

Autor: Berislav Jelinić

Nove medijske 'kutlače' na vidiku: Miroslav Kutle preuzima Antenu Zagreb

Tijekom pregovora s Hrvačićem bilo je razgovora i o novčanoj naknadi, ali prije svega je Kutle od Hrvačića tražio da preuzme 50 posto suvlasništva nad tim radijskim postajama, te da ubuduće nastave njima zajedno upravljati

MIROSLAV KUTLE smatra da ima pravo na 50 posto Hrvačićeva medijskog holdinga na
temelju nekadašnje suradnjeMIROSLAV KUTLE smatra da ima pravo na 50 posto Hrvačićeva medijskog holdinga na temelju nekadašnje suradnjeMiroslav Kutle počeo je preuzimati vlasničku kontrolu na Radiju Antena i Narodnom radiju, potvrdili su za Nacional izvori bliski Kutli. To se zapravo počelo događati još koncem veljače, kad je Juraj Hrvačić, nominalni suvlasnik tih radijskih postaja, naprasno otkazao organizaciju Hrvatskog radijskog festivala, što je otvorilo prostor glazbenom menadžeru Zoranu Škugoru da najavi organizaciju sličnog događaja pod nazivom Medijski festival. Tvrdi se da je sukob oko suvlasništva nad radijskim medijskim carstvom i u pozadini navodnog fizičkog obračuna Hrvačića i Miroslava Rusa, direktora Narodnog radija, što su obojica demantirali. Miroslav Rus spominje se odnedavno kao Kutlin čovjek unutar tih radijskih kuća. U svjetlu navedenoga počelo se zaključivati i kako je Hrvačić zapravo otkazao Hrvatski radijski festival kako bi smanjio vrijednost tvrtki u kojima više neće imati vlasničku kontrolu.

S Jurjem Hrvačićem Kutle je o preuzimanju suvlasničkog udjela u Radiju Antena i Narodnom radiju počeo pregovarati prije više od godinu dana. Hrvačić nikada nije htio službeno govoriti o svojim pregovorima s Kutlinim odvjetnicima.

Međutim, Hrvačić je za Nacional svojedobno neformalno potvrdio da Kutle misli da ima pravo na suvlasništvo nad tim radijskim postajama. Hrvačić smatra da su Kutlina potraživanja potpuno neutemeljena, te da je on praktično jedini zaslužan za dobro poslovanje tih radijskih postaja. Kutle je uvjeren u suprotno.

Tijekom pregovora s Hrvačićem bilo je razgovora i o novčanoj naknadi, ali prije svega je Kutle od Hrvačića tražio da preuzme 50 posto suvlasništva nad tim radijskim postajama, te da ubuduće nastave njima zajedno upravljati. Hrvačić na to nije htio pristati, pa se špekuliralo da bi sve moglo završiti na sudu. Ondje bi Kutle mogao pokazati dokumentaciju na temelju koje tvrdi da je on zapravo pravi vlasnik tih radijskih postaja. Međutim, do sudskog epiloga nije došlo, nego je Kutle počeo stvari preuzimati u svoje ruke iznutra.

Vezane vijesti

Potvrđena kazna Kutli

Potvrđena kazna Kutli

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa za priznavanje i izvršenje kazne Miroslavu Kutli u trajanju od dvije… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 23.03.10. 08:04

Malo je zla pocinio taj olos Kutle i poigrao se s tisucama ljudskih sudbina pod pokroviteljstvom drzave s pocetka 90-tih, nego dajte mu da nas ponovo ojadi. Samo u Hrvatskoj ovakvoj kakva jest, takav kriminalac i zadnja nula od covjeka moze biti na slobodi. Umjesto da to smece bude dozivotno iskljuceno iz svih poslova u nasoj drzavi, sada mu se pronalaze novi putovi otimacine... Fuj idiota!. Povraca mi se i pri samoj pomeni njegova imena!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 23.03.10. 20:42

Nadam se da će netko započeti pisati roman radna naziva "kako je država NEdržava" (bivšeg imena "Hrvatska"), jer ako drugi neće,ja ću započet i dobro naplatit u svijetu svo ovo sranje koje još samo presitna stoka koja više neće ni imat zube sadistički trpi.nadam se da će se svi sjetiti kako je KRA DE ZE s pokojnim predsjednikom pustio prve pipke navedenom "gospodinu" da radi što hoće.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika