24.03.2010. / 15:00

Autor: Berislav Jelinić

Kako su Žganjer i sutkinja Kršul otvorili prostor šljamu da se posmrtno iživljava na Pukaniću

Na Pukaniću se sada nastavljaju iživljavati isti oni besramnici koji su ga u posljednjim mjesecima života svojim neprimjerenim i zlonamjernim insinuiranjem u teškoj obiteljskoj drami, kroz koju je prolazio sa svojom bolesnom suprugom, htjeli prikazati kao obiteljskog nasilnika i mutnog lika koji je zloporabio svoje društvene veze

Đurovićev odvjetnik Željko ŽganjerĐurovićev odvjetnik Željko ŽganjerSadržaj privatnih SMS poruka pokojnog Ive Pukanića, koji su prije nekoliko dana dospjeli u središte zanimanja javnosti, plasirao je na jedan opskurni internetski portal odvjetnik Željko Žganjer, vjerojatno u dogovoru s ostalim odvjetnicima optuženih ubojica Ive Pukanića. To su Nacionalu otkrili upravo neki odvjetnici koji sudjeluju u tom slučaju kao branitelji optuženih. Žganjer je tu svinjariju najavljivao mjesecima unaprijed u neformalnim razgovorima s novinarima, a o tome je često razgovarao i s odvjetnicima koji također sudjeluju u tom slučaju.

Pukanić razotkrio Žganjerov mizerni radni kapacitet

Plasirajući privatne SMS prepiske pokojnog Pukanića u javnost, Žganjer želi skrenuti pozornost javnosti s brojnih drugih dokaza koji jasno pokazuju da su Pukanića ubili okorjeli ubojice i njihovi naručitelji, koje Žganjer bezrezervno brani. Krajnji cilj te prljave podvale je pokušati prikazati pokojnog Pukanića kao sumnjivu osobu koja se zbog svojih društvenih kontakata mogla naći na udaru brojnih drugih osoba, a od osoba Žganjerova profila ne bi čudilo čak ni ako bi tijekom postupka pokušao plasirati i tezu da je Pukanić zbog toga gotovo i zaslužio biti ubijen. Žganjer sve to vodi jer je mrzio Pukanića koji je svojedobno razotkrio njegov mizerni radni kapacitet dok je bio ravnatelj Uskoka.

Ispis Pukanićevih privatnih SMS poruka tijekom istrage bio je izdvojen iz spisa jer su one bile isključivo privatne naravi. Tijekom istrage one su bile sastavni dio spisa koji je dospio u Uskok, gdje su ih mogli vidjeti i odvjetnici optuženika, ali ih nisu smjeli javno distribuirati jer je sadržaj tog spisa tajan. Ti razlozi prestaju ako se tijekom suđenja materijali iz istrage pojave kao relevantan dio sudskog spisa, odnosno ako ih sudsko vijeće uvrsti među dokazni materijal. To se isprva nije dogodilo, baš zato jer je procijenjeno da te poruke nemaju nikakvog značenja za suđenje.

Nemar ili pristranost sutkinje?

Međutim, sutkinja Ivana Kršul u ponedjeljak, 15. ožujka, odlučila je da se nakon uključenja Bojana Gudurića u suđenje ponovo, pro forme, pročita i zapisnik o pretrazi mobitela pokojnog Ive Pukanića, ne znajući uopće što se u tom zapisniku nalazi. To se napravilo zato što se suđenje zbog predaje Bojana Gudurića formalno ponavljalo. Ta nedopustiva, sramna odluka sutkinje Ivane Kršul otvorila je prostor za manipulacije s Pukanićevim privatnim porukama, čiji objavljeni sadržaj nema apsolutno nikakvo značenje za suđenje njegovim ubojicama.

Sutkinja Ivana KršulSutkinja Ivana KršulSutkinja je trebala znati da tog zapisnika u tom spisu ranije nije bilo i to zato što nije imao nikakvog značaja za sudski postupak, ona je trebala imati u malom prstu sve detalje tog složenog predmeta koji sadrži više tisuća stranica te zabraniti da te SMS poruke postanu dostupne javnosti. Zašto je ona donijela takvu odluku zna samo ona, je li zato što je nemarna, ili je možda pristrana u korist optuženika. Kako bilo, za tu njenu odluku nema opravdanja, ali nažalost neće biti ni sankcija.

Sutkinja Ivana Kršul otvorila je prostor da se jedan dio šljama među hrvatskim novinarima nastavi i posmrtno iživljavati na Pukaniću. To sada nastavljaju činiti isti oni besramnici koji su ga u posljednjim mjesecima života svojim neprimjerenim i zlonamjernim insinuiranjem u teškoj obiteljskoj drami, kroz koju je prolazio sa svojom bolesnom suprugom, htjeli prikazati kao obiteljskog nasilnika i mutnog lika koji je zloporabio svoje društvene veze. To su isti oni besramnici koji su Pukanića ismijavali nakon što je na njega izvršen neuspio prvi atentat, tvrdeći da je taj pokušaj izmislio.

Butković predvodnik u nečasnim aktivnostima

Sadržaj privatnih Pukanićevih SMS poruka dospio je u središte zanimanja javnosti nakon što su se o njima raspisali Večernji list i drugi mediji. One su prvo u integralnom obliku objavljene na jednom opskurnom i društveno posve beznačajnom internetskom portalu, očito bliskom Željku Žganjeru. Potom su ih otamo počele eksploatirati Večernji list i ostali, valjda umirujući vlastitu savjest činjenicom da je te materijale ionako već prije njih netko objavio. Nakon objavljivanja njihova sadržaja, novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš pravilno je otvorio pitanje zaštite privatnosti u takvim situacijama, nazivajući taj čin podvalom. Jedan bijedan dio novinara počeo je i posmrtno klevetati Pukanića.

Davor Butković, komentator Jutarnjeg listaDavor Butković, komentator Jutarnjeg listaNaročito se u tim nečasnim aktivnostima istaknuo Davor Butković, komentator Jutarnjeg lista. On je u svom komentaru napisao: "Jasno je da je Ivo Pukanić i zbog svoje povezanosti s dijelom zagrebačkog podzemlja bio pod mjerama". Time je pokušao objasniti svoju pokvarenu tezu da su Pukanićeve SMS poruke bile dostupne policiji zato što su ga zbog njegovih izmišljenih sumnjivih veza s podzemljem prisluškivale nadležne državne institucije.

Vrijeme za traženje izuzeća sutkinje

Pukanićeve SMS poruke policija je uspjela rekonstruirati vrlo jednostavno jer je on koristio iPhone, koji u svojoj memoriji čuva sadržaj svih poslanih i primljenih poruka, koje se posebno sortiraju za svaki kontakt iz korisnikova mobitela.

Pukanić nije bio ni pod kakvim mjerama, nego je policija samo uzela sadržaj njegova mobitela. Butkovićeve insinuacije o navodnim Pukanićevim vezama s podzemljem upravo su ono na što su računali Žganjer i njegovi suradnici. Oni su plasiranjem intime ubijenog čovjeka marginalnom internetskom portalu zapravo i željeli potaći dio novinara da Pukanića i posmrtno nastave optuživati za veze s kriminalom, kako bi ubojice od toga možda profitirali na suđenju. Jedan je dio hrvatskih novinara to shvatio, ali jedan drugi dio novinara se gotovo naslađivao "analizom" intime jednog pokojnika, iako je bilo jasno da ta intima nema nikakve veze sa suđenjem ubojicama. Sve se to počelo pretvarati u teatar apsurda u režiji Željka Žganjera, koji je omogućila sutkinja Ivana Kršul. Za to bi trebali snositi posljedice. Već je došlo vrijeme da Državno odvjetništvo RH zatraži izuzeće sutkinje zbog pristranosti, ne čekajući kako će ona odlučiti u tom predmetu.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

registracija
25/12/09

trta333, 24.03.10. 16:08

Ovaj Žganjer,a i Butković imaju face kao da su petom u guzici pravljeni.Pa po faci Žganjera se vidi da je mafijaški advokat.I da ništa ne progovori odmah možeš zaključiti da taj je u stanju samo neko sranje napraviti i na taj način braniti te kriminalce.I umjesto da ta gospodja sudija pročita poruke krimosa u kojima se dogovaraju kako da smaknu Pukanića,ona zabavlja sebe i krimose čitanjem ličnih Pukanićev poruka.I sad neka neko kaže da ovi iz suda nisu povezani sa krimosima i njihovim advokatima.


registracija
9/8/09

vinko12, 24.03.10. 18:05

sve je to posljedica hrvatske komunisticko udbaske mafije koju je usavrsio mesic, a pukanic i nacional (i ostali mediji i kolumnist) su samo mali pipci koji rade za pojedine frakcije mafije. Tako je to u postkomunjarijama gdje nema i nije bilo lustracije. Skolovani i neskolovani komunjarski sljam, koji je zasjeo na sve vodece i vazne funkcije grcevito se bori za vlast i koristi sva znana sredstva, i ponekad se obracunava i izmedju sebe ( kao sadasnji medijski linc pojedinih sluganskih kolumnista). Jos nije kasno za lustraciju.


registracija
3/1/10

GULLWING, 24.03.10. 18:27

Javio se jedan od onih koji nije uspio zasjesti na vodecu funkciju, pa je sada isfrustriran....


registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 25.03.10. 22:06

Ma bravo sutkinja Kršul !!! A zašto Nacional nije objavio te transkripte ...a da je o nekom drugom jel bi onda...kaj ???


registracija
23/6/09

Harmon, 29.03.10. 01:43

"Na Pukaniću se sada nastavljaju iživljavati isti oni besramnici koji su ga u posljednjim mjesecima života svojim neprimjerenim i zlonamjernim insinuiranjem u teškoj obiteljskoj drami, kroz koju je prolazio sa svojom bolesnom suprugom, htjeli prikazati kao obiteljskog nasilnika i mutnog lika koji je zloporabio svoje društvene veze..."
*****************************
Pa upravo ovo što ovaj odvratni polupismeni lik od Jelinića želi opovrgnuti, SMS-ovi dokazuju
da je pokojnik bio još veći podli gad nego što se to mislilo ili znalo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika