24.03.2010. / 19:46

Autor: Ivica Medo

Negledljiva utakmica u Maksimiru: Dinamo i Hajduk odigrali 0-0

Od 79. minute Hajduk je igrao s igračem manje. Jurica Buljat dobio je drugi žuti karton nakon što je napucao loptu poslije jednog prekršaja. Međutim, Dinamo tu prednost nije znao iskoristiti, te u tih petnaestak minuta nije stvorio niti jednu priliku

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanPred oko 17 tisuća gledatelja Dinamo i hajduk odigrali su 0-0 u prvoj utakmici polufinala Kupa. U totalno negledljivoj utakmici, Dinamo je imao terensku inicijativu, a Hajduk se uglavnom branio i prilike tražio iz protuudara.

Prvu izgledniju priliku imao je Dinamo u 13. minuti kada je Sammir prošao po desnoj strani dva nogometaša Hajduka, a zatim dao sjajnu loptu prema Slepički koji se oslobodio čuvara, no Subašić lako brani njegov slab udarac.

Hajduk je imao prvu izgledniju priliku u 40. minuti. Strinić je povukao s desne strane, probio se do ruba kaznenog prostora te poslao povratnu loptu koju prihvaća Ibričić, koji je imao dovoljno vremena da se namjesti na desnu nogu, no njegov udarac završava pored desne stative gola Butine.

U drugom poluvremenu Dinamo je nastavio s blagom inicijativom, a Hajduk se i dalje branio, ali je i češće ugrožavao gol Butine iz kontranapada.

Najbolju prigodu na utakmici imao je Mario Mandžukić u 66. minuti kada je u jednoj gužvi nakon centaršuta s desne strane primio loptu u petercu, ali je promašio Subašićev gol.

Hajduk je uzvratio u 75. minuti. Tomasov se na centru izborio za loptu, u sprintu je pretrčao Kovača i odigrao kratak pas prema natrčalom Ibričiću koji je imao dvije mogućnosti: pucati na gol ili dodati potpuno samom Andriću. BiH reprezentativac odlučio se za ovu prvu i lošiju varijantu, jer je njegov udarac blokirao Barbarić.

Od 79. minute Hajduk je igrao s igračem manje. Jurica Buljat dobio je drugi žuti karton nakon što je napucao loptu poslije jednog prekršaja. Međutim, Dinamo tu prednost nije znao iskoristiti, te u tih petnaestak minuta nije stvorio niti jednu priliku.

Dinamo je u tim trenucima uglavnom pokušavao ubačajima s krila, ali potpuno bezuspješno.

Subašiću je tek ozbiljnije zaprijetio Ibanez sjajnim slobodnim udarcem s trideset i pet metara u posljednjoj minuti sudačke nadoknade, ali je Subašić odlično reagirao. Izvadio je loptu iz samih rašlji te je tako omogućio Hajduku da na uzvrat u Split odlazi s prihvatljivih 0-0.

Vezane vijesti

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu… Više

Komentari

registracija
16/8/09

dablin, 25.03.10. 03:52

Ovo sto sam veceras vidio u nazovimo DERBIJU gledam na programu ANIMAL PLANET.Tamo bar ima zanimljivosti iz zivotinjskok carstva.CUJ hrvatska liga.hhhhh..aaa.BANANA LIGA


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika