26.03.2010. / 10:36

Autor: Nacionalova redakcija

T-HT za 25,5 milijuna eura kupio Combis

Combis će nastaviti poslovati kao zasebna pravna osoba i nadalje prateći i prepoznavajući prilike za proširenje svog tržišnog udjela

Ivica MudrinićIvica MudrinićT-Hrvatski Telekom, vodeći davatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, potpisao je Ugovor o prodaji i prijenosu poslovnog udjela kojim stječe stopostotni udjel u društvu Combis, usluge integracija informatičkih tehnologija, d.o.o. (“Combis”), priopćili su iz te tvrtke. Kupovna cijena iznosi 25,5 milijuna EUR (oko 185,3 millijuna kuna) do maksimalnih 31,5 milijuna EUR (oko 228.9 milijuna kuna) ovisno o ostvarenju poslovnih ciljeva za 2010. i 2011. godinu.

Combis je vodeći integrator IT sustava na fragmentiranom hrvatskom IT tržištu. Ova akvizicija je dio strategije T-HT-a da postane značajan pružatelj informacijske i komunikacijske tehnologije i usluga.

Akvizicija Combisa doprinjet će proširenju HT-ove ponude proizvoda i usluga poslovnim korisnicima, zahvaljujući Combisovom iskustvu u izgradnji, uvođenju i održavanju složenih poslovnih rješenja.

Konačna cijena ovisi o poslovnim rezultatima

S 280 zaposlenika na devet lokacija u Hrvatskoj i na tri lokacije u Bosni i Hercegovini Combis opslužuje korisničku bazu koja uključuje financijske institucije, pružatelje telekomunikacijskih usluga, državne institucije i industrijski sektor. Posjeduje bogato iskustvo na sljedećim područjima: savjetovanje vezano za IT tehnologije i infrastrukture, specijalizirana rješenja i aplikacije za pojedine tržišne segmente, integracija ICT sustava kao i usluge i održavanje ICT infrastrukture.

Prema preliminarnim, nerevidiranim rezultatima za 2009. ostvario je konsolidirani prihod oko 330 milijuna kuna.

Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a, izjavio je: "Akvizicija Combisa predstavlja važan korak za T-HT obzirom da nastojimo proširiti ponudu usluga i proizvoda kako bi postali značajan pružatelj ICT usluga diljem Hrvatske. Ova akvizicija dat će nam veću sposobnost u pružanju složenih IT rješenja za široki krug poslovnih korisnika, nadopunjavajući telekomunikacijske usluge koje već nudimo.

Vrijednost hrvatskog tržišta IT proizvoda i usluga u 2008. godini iznosila je 6,6 milijarda kuna, od čega je 2,1 milijardu kuna bio doprinos tržišta IT usluga. Prema pocjenama IDC-a samo 13 poduzeća zabilježilo je prihode od IT usluga veće od 50 milijuna kuna u 2008. godini.

Combis će nastaviti poslovati kao zasebna pravna osoba i nadalje prateći i prepoznavajući prilike za proširenje svog tržišnog udjela.

"Vjerujemo kako će sinergija T-Hrvatskog Telekoma i Combisa biti predvodnica nove filozofije poslovanja u Hrvatskoj. Naime, po prvi će put hrvatskom tržištu biti predstavljen ovako širok spektar informatičko telekomunikacijskih poslovnih rješenja. Smatramo da nije pretjerano tvrditi kako postavljamo tehnološke tračnice koje će mnoge tvrtke odvesti putem poslovnog prosperiteta", izjavio je Ivan Gabrić, predsjednik Uprave Combisa.

Transakcija je predmet odobrenja hrvatske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, a njeno zaključivanje se očekuje tijekom drugog tromjesečja 2010. godine.

Vezane vijesti

'Hrvatska je u kritičnoj fazi, mora se mijenjati'

'Hrvatska je u kritičnoj fazi, mora se mijenjati'

Na sjednici Nacionalnog vijeća za konkurentnost održanoj 12. lipnja 2012. godine imenovani su novi članovi Vijeća iz redova Vlade Republike Hrvatske,… Više

Komentari

registracija
24/4/10

jester, 24.04.10. 10:17

U Zagrebu je, 19.04.2010, na Općinskom sudu započelo suđenje Miroslavu Čuturi - donedavnom vlasniku Combisa - za kazneno djelo iznude.

Inače, Čutura je već prije, prvostupanjskom presudom, osuđen na 6 mjeseci zatvora za kazneno djelo po članku 129 Kaznenog zakona.

HT je odabrao lijepo društvo (s kim si takav si, ne kaže narod uzalud).

Čini se da je kod nas posve legitimno poslovati s prononsiranim kriminalcima samo što za to imamo lijepi eufemizam - "kontroverzni poduzetnik"!

http;//bit.ly/aC0s3i


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika