27.03.2010. / 19:44

Autor: Ivica Medo, Totalsport

ATP Miami: Teška ozljeda leđa Ljubičića, u pitanju nastavak karijere?

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije izdržao bolove u leđima, te je morao predati meč 2. kola ATP turnira u Miamiju (Masters serija 1000) u dobitnoj situaciji

Ivan LjubičićIvan LjubičićHrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije izdržao bolove u leđima, te je morao predati meč 2. kola ATP turnira u Miamiju (Masters serija 1000) u dobitnoj situaciji.

Pri vodstvu 6-4, 1-0, uz break u drugom setu, Ljubičić je odlučio prekinuti meč s 39. igračem na svijetu, Nijemcem Benjaminom Beckerom. Bolovi u leđima su očigledno bili itekako jaki da je u tom trenutku morao prekinuti susret.

Prošlog tjedna je Ljubičić na fantastičan način obavio turnir u Indian Wellsu, gdje je osvojio naslov pobjednika koji ga je, pak, doveo do 13. mjesta na ATP ljestvici. Velike ambicije je imao i u Miamiju, gdje je imao mogućnost osvojiti novi veliki broj ATP bodova s obzirom da je prošle godine ispao već u 1. kolu od Oscara Hernandeza (6-4, 6-4).

U prvom setu je Ljubičić protiv Beckera spasio čak osam break prilika, dok je iskoristio jednu jedinu na suparnički servis. Tako je dobio prvi set 6-4, a drugi je otvorio novim breakom, gdje je iskoristio treću takvu šansu. No, tu je bio i njegov kraj u Miamiju ove godine.

Naredni dani će vjerojatno otkriti težinu ozljede i koliko će izvan teniskih terena biti trenutačno drugi hrvatski reket. No, prema nekim informacijama koje dolaze iz SAD-a u pitanju je čak i nastavak karijere Ivana Ljubičića. Bol je bila toliko jaka da je u jednom trenutku pao sa stolice, a fizioterapeuti su ga osposobljavali petnaestak minuta da se pridigne i uz pomoć da se odvuče prema supruzi Aidi.

ATP Miami, 2. kolo:

Becker - Ljubičić (11) 4-6, 0-1; predaja Ljubičića

Vezane vijesti

Ljubičić: Ivanišević me napio, a Pranjić mi omogućio finale Lige prvaka uživo

Ljubičić: Ivanišević me napio, a Pranjić mi omogućio finale Lige prvaka uživo

U razgovoru za službenu stranicu Roland Garrosa, umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić odgovarao je na pitanja o manje poznatim detaljima iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika