27.03.2010. / 19:54

Autor: Ivica Medo

Rukometna Liga prvaka: Barcelona pregazila Zagreb u Areni

U prvoj utakmici osmine finala rukometne Lige prvaka Barcelona je pobijedila Zagreb pod vodstvoom novog trenera Nenada Kljaića s uvjerljivih 33:26

Ivano BalićIvano BalićU prvoj utakmici osmine finala rukometne Lige prvaka Barcelona je pobijedila Zagreb pod vodstvoom novog trenera Nenada Kljaića s uvjerljivih 33:26.

Barcelona je ključnu prednost na krilima svojeg golmana Danijela Šarića ostvarila u prvom poluvremenu kojeg je dobila 17:12.

Šarić je skinuo nekoliko zicera Lazarovu, Baliću i Štrleku i tako unio nesigurnost u redove Zagreba.

Ivano Balić i prijatelji u drugom dijelu krenuli su agresivnije, u 42. minuti došli su do dva gola zaostatka za Barcelonom, no u posljednjih deset minuta utakmice Zagrebovim igračima nestalo je snage, a Barcelona je ponovno otišla na +7, što je održavala do kraja utakmice.

Katalonci su tako iz Zagreba odnijeli petu pobjedu u šest utakmica. Ukupno su od hrvatske samostalnosti Zagreb pobijedili deset puta od 11 prilika. Samo su jednom hrvatski prvaci uspjeli izvući remi u Domu sportova.

Nazabijala su se Barçina krila Juanin i Tomas, obojica po osam golova. Ukupno su Barcelonini vratari obranili 20 lopti. BiH-reprezentativac Danijel Šarić skupio je 16 već u prvom poluvremenu.

Kod Zagreba CO najbolji su bili stranci: Kiro Lazarov zabio je šest, a Gyula Gal pet golova.

Uzvrat se igra za tjedan dana u Blaugrani.

Do velike su pobjede nad Valladolidom u Španjolskoj došli rukometaši njemačkog Rhein-Neckar Lowena. Bilo je 30-29 za goste, koje je s devet golova predvodio poljski lijevi vanjski pucač Karol Bielecki.

U trećoj dosad završenoj subotnjoj utakmici Montpellier je kod Koldinga u Danskoj remizirao 26-26.

Pet golova Duvnjaka za HSV

Rukometaši HSV-a pobijedili su u Kielceu istoimeni poljski sastav 30-24 (17-15 na poluvremenu) u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka.

Time su si Hamburžani praktički otvorili vrata četvrtfinala prije uzvrata koji se sljedeće subote igra u njihovoj Color-Line-Areni.

Hamburžane je po običaju predvodio njihov najbolji strijelac, desnokrilni danski rukometaš Hans Lindberg. Poljacima je zabio deset golova iz 15 pokušaja (3-4 gađao je sedmerce).

Drugi je najbolji napadački učinak u redovima gostiju imao Domagoj Duvnjak zabivši pet golova iz osam pokušaja. Igor Vori zabio je tri gola iz šest pokušaja, dok Blaženko Lacković nije ni ulazio u igru.

Kod domaćih je Pawel Posiadlo zabio sedam golova.

Rukometna Liga prvaka, osmina finala, prve utakmice:

Zagreb CO – Barcelona 26-33

Kolding – Montpellier 26-26

Valladolid – Rhein-Neckar Löwen 29-30

Kielce - HSV 24-30

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika