Objavljeno u Nacionalu br. 750, 2010-03-30

Autor: Plamenko Cvitić

BRAČNA ZVONA BIVŠIH LIBERALA

Andrea Feldman udaje se za Ivu Banca

Doktori povijesnih znanosti te dugogodišnji prijatelji i politički suradnici, navodno će se uskoro vjenčati. Kako Nacional saznaje, još nisu utvrdili točan datum ni mjesto vjenčanja

Ivo Banac bio je u  dugogdišnjoj vezi s Nadeždom Čačinović
Ivo Banac bio je u dugogdišnjoj vezi s Nadeždom Čačinović Ivo Banac i Andrea Feldman, oboje doktori povijesnih znanosti te dugogodišnji prijatelji i politički suradnici, navodno će se uskoro vjenčati. Kako Nacional saznaje, još nisu utvrdili točan datum ni mjesto vjenčanja, no svadba bi se trebala održati u skoroj budućnosti. Međutim, Andrea Feldman je na izravni upit je li točna informacija da se udaje za Banca odgovorila da nema komentara.

Ivo Banac bio je u dugogodišnjoj vezi s Nadeždom Čačinović, profesoricom filozofije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i jednom od najvažnijih hrvatskih feministica. Naime, putevi Ive Banca i Andreje Feldman ukrštaju se već godinama. Iako su oboje već bili u jednom braku, godinama su održavali prijateljske kontakte i često se družili u kavani hotela Regent Esplanade. Andrea Feldman je diplomirala povijest u Zagrebu, a zatim je doktorirala na Sveučilištu Yale, no paralelno sa svojom znanstvenom karijerom i objavljivanjem knjiga, bila je na nekoliko političkih funkcija, primjerice, potpredsjednica Liberalne stranke i savjetnica ministra vanjskih poslova za ljudska prava i civilno društvo.

Danas predaje na jednom sarajevskom fakultetu, kamo je došla s funkcije zamjenice direktorice MedILSa. S Bancem se počela intenzivnije družiti još u devedesetima na Sveučilištu Yale, gdje je on godinama bio redovni profesor, a druženje se nastavilo i u Zagrebu. Naime, Banac je bio predsjednik Liberalne stranke, zatim ministar za zaštitu okoliša i prostornog uređenja, a surađivali su i u Institutu Vlado Gotovac.

Vezane vijesti

Josipović za DW: Čičak i Banac pretvorili su HHO u parapolitičku organizaciju

Josipović za DW: Čičak i Banac pretvorili su HHO u parapolitičku organizaciju

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović odbacio je optužbe HHO-a da se miješa u unutarnje stvari BiH, ustvrdivši kako to čine čelnici te organizacije Ivan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika