Objavljeno u Nacionalu br. 750, 2010-03-30

Autor: Robert Bajruši

SMJENA GENERACIJA

Diplomati iz devedesetih zavladali vanjskom politikom

DAVOR BOŽINOVIĆ JEDAN JE OD DIPLOMATA KOJI SU SLUŽBU ZAPOČELI TIJEKOM DEVEDESETIH
I NEDAVNO SU UNAPRIJEĐENIDAVOR BOŽINOVIĆ JEDAN JE OD DIPLOMATA KOJI SU SLUŽBU ZAPOČELI TIJEKOM DEVEDESETIH I NEDAVNO SU UNAPRIJEĐENITijekom posljednjih nekoliko mjeseci na visoke položaje u hrvatskoj politici i državnoj administraciji imenovana je skupina diplomata koji su se afirmirali tijekom 90-ih kao dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova. Najnoviji slučaj predstavljalo je prošlotjedno imenovanje Andreja Plenkovića na položaj državnog tajnika za europske integracije, važnu funkciju u pregovorima s Europskom unijom.

Važan položaj u diplomaciji drži i Davor Božinović koji je prošle godine imenovan državnim tajnikom za politička pitanja. U Uredu predsjednika Republike Ive Josipovića odnedavno su također zaposlena dvojica poznatih diplomata - Joško Klisović i Joško Paro, Josipovićev savjetnik za vanjsku politiku, koji je u devedesetima bio pomoćnik tadašnjeg ministra Mate Granića, dok je kasnije bio veleposlanik u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj.

Vezane vijesti

Zajednički odbor: RH ispunila reforme, potrebno ih nastaviti

Zajednički odbor: RH ispunila reforme, potrebno ih nastaviti

Zajednički parlamentarni odbor EU-Hrvatska istaknuo je da je Hrvatska kroz gotovo šest godina pregovora provela impresivne reforme, ali je također… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika