31.03.2010. / 19:33

Autor: Ivica Medo

Tomislav Ivić: Barcelona će proći Arsenal, a Ronalda bih stavio u špicu

"Obje momčadi imaju talentirane igrače, ali Barcelona je čvršća od Arsenala. Arsene Wenger sjajno vodi Arsenal, no Barcelonina momčad fizički je jača, iskusnija, odigrala je više značajnih utakmica i tu je ključna razlika", tvrdi Ivić

Tomislav IvićTomislav IvićUoči prvog četvrtfinalnog susreta Arsenala i Barcelone u Ligi prvaka, najuspješniji hrvatski trener Tomislav Ivić prokomentirao je za Nacional.hr kome daje veće šanse za prolaz u polufinale:
"Obje momčadi imaju talentirane igrače, ali Barcelona je čvršća od Arsenala. Arsene Wenger sjajno vodi Arsenal, no Barcelonina momčad fizički je jača, iskusnija, odigrala je više značajnih utakmica i tu je ključna razlika."

Chelsea je prošle sezone uspio zaustaviti Lionela Messija u polufinalu Lige prvaka. Može li Arsenal "zaštopati" glavnog igrača Barcelone i je li to ključ za pobjedu?
"Da biste to mogli napraviti, morate imate igrače sličnog profila kao Chelsea. Arsenal će najvjerojatnije igrati s četiri igrača u zadnjoj liniji i dva zadnja vezna. To je formacija u kojoj će Messi imati jako malo prostora, osim toga Arsenal ima u momčadi Gaela Clichy, izuzetno brzog igrača koji će motriti na Messija. No, mislim da će Arsenalu puno nedostajati William Gallas koji zbog ozlijede lista gotovo sigurno neće igrati protiv Barcelone."

Guardiola je u tijeku prvog susreta sa Stuttgartom izmijenio sustav igre. Hoće li nešto mijenjati za dvoboj s Arsenalom?
"Barcelona je našla svoj sustav i mislim da ga neće mijenjati. U Stuttgartu su promijenili sustav na poluvremenu jer su im nedostajali neki igrači. Počeli su utakmicu s dva zadnja vezna Yaya Toureom i Sergiom Busquetsom, no igrali su jako loše, pa je Guardiola u drugom poluvremenu izvadio Tourea, Messija vratio nazad prema veznjacima, a Busquetsa je ostavio na sredini. Tada su proigrali i mislim da Guardiola to neće mijenjati za Arsenal. Jedino je pitanje hoće li Messiju tražiti mjesto u sredini ili na desnom krilu. Vjerojatno će Messi mijenjati pozicije, sve će ovisiti o razvoju situacije na terenu."

Nakon dvostrukog programa s Arsenalom, za Barcelonu slijedi obračun s Real Madridom u španjolskom prvenstvu. El Clasico je na rasporedu 10. travnja, a ishod te utakmice mogao bi odlučiti o prvaku. Je li Cristiano Ronaldo klasa jednog Messija i može li se Real nositi s Barcelonom?
"Messi je bolji, ali Ronaldo je odmah uz njega. On je također izvanserijska klasa a ima tek 25 godina. Real Madrid kupio je nekoliko sjajnih igrača, no još uvijek nije pronašao idealnu organizaciju igre, pa u takvoj igri niti Ronaldo ne može ispuniti sve svoje potencijale. Real nije posložio stvari u zadnjoj liniji, a u srednjoj liniji ima odlične trkače, oduzimače lopti, ali treba mu barem još jedan Xabi Alonso da bi organizirali igru onako kako treba. Kad Xabi ispadne iz momčadi, Real nema adekvatnu zamjenu. Ronaldo prečesto sele s lijeve na desnu stranu ili u sredinu, a prema mojem mišljenju, od ta tri mjesta on najviše u Realu može dati u samoj špici, dok bi mi Gonzalo Higuain igrao drugu špicu, ali na desnom krilu. S lijevog boka bi mi dolazio Marcelo, a na toj strani može igrati i Karim Benzema. Real završava akcije s četiri ili pet igrača, dok Barcelona to radi sa šest igrača. Prevagu donosi Alves. Iako je bek, on zapravo igra kao krilo u Barceloni. To je značajna prednost Barcelone."

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika