02.04.2010. / 14:27

Autor: Hina

Lučin: Nadam se da će USKOK i DORH utvrditi istinu o Deimlerovom mitu

"Ja sam živo zainteresiran za to, a vjerujem i moje kolege, kako bi se na taj način skinula ljaga s njihova i moga imena", izjavio je Lučin za Hrvatski radio.

Bivši ministar unutarnjih poslova Šime LučinBivši ministar unutarnjih poslova Šime LučinBivši ministar unutarnjih poslova u koalicijskoj vladi Šime Lučin ponovio je danas da je zainteresiran za utvrđivanje svih okolnosti koje se odnose na podmićivanje dužnosnika hrvatske vlade od strane automobilske tvrtke Daimler te je izrazio nadu u činjenice do kojih će u istrazi doći USKOK i Državno odvjetništvo.

"Polažem nadu da će USKOK odnosno Državno odvjetništvo, preko međunarodne pravne pomoći ili preko utvrđivanja tokova novca te firme, utvrditi činjenice i pravo stanje stvari. Ja sam živo zainteresiran za to, a vjerujem i moje kolege, kako bi se na taj način skinula ljaga s njihova i moga imena", izjavio je Lučin za Hrvatski radio.

Dodao je da ga žalosti polovično svjedočenje čelnika Daimlera da su dali mito a da nisu kazali tko je to mito uzeo.

Čelnici njemačkog automobilskog diva Daimler AG priznali su podmićivanje vladinih dužnosnika u 22 zemlje, uključujući i Hrvatsku, pa ih je savezni sud u Washingtonu kaznio sa 185 milijuna dolara.

Daimler je, među ostalim, priznao krivnju za podmićivanje dužnosnika hrvatske vlade od 2002. do siječnja 2008. s oko 4,7 milijuna eura, vezano uz 85 milijuna eura vrijedan ugovor iz 2003. o nabavi 210 vatrogasnih kamiona za hrvatski MUP.

Uz Ljubu Jurčića, ministra gospodarstva u vladi Ivice Račana, ugovor s Daimlerom potpisali su tadašnji ministri financija i unutarnjih poslova Mato Crkvenac i Šime Lučin

Vezane vijesti

EU se nije integrirala kao država

EU se nije integrirala kao država

O mogućnostima izlaska iz aktualne dužničke krize i osnivanju fiskalne unije u eurozoni razgovarali smo s Ljubom Jurčićem, profesorom Ekonomskog… Više

Komentari

registracija
2/3/10

volonter, 02.04.10. 15:30

Jebi ga...ovo je nevjerojatno, sad će izjavit da Dajmler i Amerika lažu itd....stvarno, čast pojedincima, ali svatko normalan....ma gadi mi se više komentirat ovaj idiotizam neću više ni čitat


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika