Objavljeno u Nacionalu br. 751, 2010-04-06

Autor: Zrinka Ferina

Uključen Interpol: Policija istragu o nestanku Martine Horvat provodi i u Francuskoj

Iako su ga pustili na slobodu nakon što je prošao zakonski rok za njegovo zadržavanje, policiji je i dalje najzanimljiviji dečko Martine Horvat, Saša Leskovčanin, a teorije o njezinoj potrazi za ubojicom oca smatraju špekulacijama koje su čak možda i namjerno plasirane ne bi li navele na pogrešan trag

Martina HorvatMartina HorvatNi tri tjedna nakon što je nestala iz svoga stana na zagrebačkom Laništu, o sudbini 28-godišnje Martine Horvat rodom iz Vukovara još se ništa ne zna.

Međutim, u MUP-u su posebnu pažnju posvetili inozemnim kontaktima Martine Horvat, o kojima je Nacional pisao u prošlom broju, te se njezinim nestankom bavi i Interpol. Nacional je naime u prošlom broju otkrio velik broj Martininih kontakata u Parizu, gdje je i boravila tijekom veljače, kao i njezinu navodnu ljubavnu vezu s bivšim francuskim nogometnim reprezentativcem, Frankom Leboeufom.

Prema tvrdnjama Tamare Roglić, vlasnice manekenske agencije Tarol u kojoj je Martina Horvat radila kao manekenka, nestala djevojka joj se povjerila da je Leboeuf čovjek kojem se planira preseliti u Pariz. "Nekoliko dana nakon njezina nestanka poslali smo objavu o njezinu slučaju svim zemljama članicama Interpola, što znači da je ona tražena u svim tim zemljama", rekao nam je Gojko Marković, načelnik Odjela općeg kriminaliteta u MUP-u, ne ulazeći u pojedinosti oko toga je li u sklopu istrage ispitan i Frank Leboeuf.

U MUP-u, doduše, tvrde da su temeljito obradili sve njezine telefonske kontakte, ali, kako ističe Gojko Marković, kod dijela inozemnih kontakata nisu uspjeli doći do vlasnika brojeva telefona jer su koristili pre-paid kartice mobitela.

Iako je misteriozni slučaj nestanka makenkenke i PR agentice sve manje prisutan u medijima, u policiji tvrde da na slučaju rade jednakim intenzitetom kao i prvoga dana. U tijeku je istraga koja, prema riječima Gojka Markovića, obuhvaća velik broj osoba, točnije sve koji su kontaktirali s nestalom djevojkom. Dodaje da svakodnevno dobivaju brojne dojave građana koji tvrde da je viđena kako diljem Hrvatske tako i u inozemstvu. "Te su se dojave do sad pokazale dijelom zlonamjerne, zbog želje ljudi da na taj način dospiju u medije, a dijelom pogrešne, u svakom slučaju niti jedna od tih dojava nije bila pouzdana", kaže Marković. Iako su ga pustili na slobodu nakon što je prošao zakonski rok za njegovo zadržavanje, policiji je i dalje najzanimljiviji dečko Martine Horvat, Saša Leskovčanin, a teorije o njezinoj potrazi za ubojicom oca smatraju špekulacijama koje su čak možda i namjerno plasirane ne bi li navele na pogrešan trag. "Najčudnije nam je što se Martina Horvat nije javila ni majci ni bratu, no malo je vjerojatno da je ona žrtva trgovine ljudima", govori Marković.

Vezane vijesti

Brat nestale Martine Horvat već nekoliko dana na ispitivanju u policiji

Brat nestale Martine Horvat već nekoliko dana na ispitivanju u policiji

Slučaj nestale Martine Horvat još nije riješen. Njezin dečko Saša Leskovčanin se objesio, a njezin brat Boris Horvat, već se nekoliko dana nalazi na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika