07.04.2010. / 19:40

Autor: Ivica Medo

Hajduk u finalu hrvatskog Kupa: Ibričić iskoristio kiks Butine

U uzvratnoj utakmici polufinala hrvatskog Kupa Hajduk je pogotkom Senijada Ibričića u 51. minuti pobijedio Dinamo 1:0 pred više od 20.000 gledatelja na Poljudu

Senijad Ibričić u prodoru (Foto: Mario Strmotić)Senijad Ibričić u prodoru (Foto: Mario Strmotić)U uzvratnoj utakmici polufinala hrvatskog Kupa Hajduk je pogotkom Senijada Ibričića u 51. minuti pobijedio Dinamo 1:0 i budući da je u Zagrebu bilo 0:0, plasirao se u finale gdje će igrati protiv Šibenika.

Ibričić je postigao pogodak nakon velike pogreške Tomislava Butine. Vratar Dinama je istrčao na 18 metara od svojih vrata i umjesto da očisti loptu ispred nadolazećeg Strinića, Butina je dodao loptu do Ibričića, a ovaj odmjerenim udarcem s tridesetak metara pogađa praznu mrežu Dinama.

Nakon utakmice bez golova na Šubićevcu, u drugoj uzvratnoj polufinalnoj utakmici Šibenik je pobijedio Varteks u Varaždinu 2:0 iako je igrao s igračem manje od 31. minute kada je drugi žuti karton zaradio Velimir Vidić. Strijelci su bili Ermin Zec u 75. minuti i Ivan Fuštar u sudačkoj nadoknadi.

Najzagriženiji navijači Varteksa "White Stonesi", njih 300-tinjak, pokušali su probiti zaštitnu ogradu i upasti na teren nakon pogotka Zeca, no policija i zaštitari pravovremeno su reagirali i spriječili veće incidente.

Atmosfera u gledalištu od prve minute je bila naelektrizirana budući da se još jučer Varaždinom proširio glas kako će Varteks pustiti utakmicu Šibeniku. Navijači Varteksa su na istočnu tribinu varaždinskog stadiona izvjesili transparent s jasnom porukom: "Ne hodamo u kladaru, hoćemo pobjedu".

Vezane vijesti

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika