08.04.2010. / 14:24

Autor: Hina

Mogućnost "elektronskog razvoda" zadaje glavobolje

Službeni statistički podaci pokazali su da su islamski suci podržali najmanje 450 slučajeva rastave braka na temelju SMS poruka 2009. godine

Mogućnost jednostavnog "elektronskog razvoda" braka u Jordanu postala je jako popularna i muškarci se sve češće razvode slanjem SMS poruke na mobitel svojih supruga iako takvu praksu napadaju kako islamski klerici tako i liberali.

Službeni statistički podaci pokazali su da su islamski suci podržali najmanje 450 slučajeva rastave braka na temelju SMS poruka 2009. godine.

U tradicionalnoj islamskoj praksi suprug mora tri puta reći u lice svojoj ženi da se odlučio rastati od nje i razvod stupa na snagu.

Supruge obično nemaju pravo glasa u toj situaciji, ali neke arapske i islamske zemlje imaju amandmane na zakon o razvodu braka kako bi ograničili vlast muškaraca i prisilili ih da racionalno donose odluke.

Vezane vijesti

"Petorka" uskoro raskida vladajuću koaliciju u BiH?

"Petorka" uskoro raskida vladajuću koaliciju u BiH?

Pet od šest političkih stranaka koje čine vladajuću koaliciju u Bosni i Hercegovini priprema se pokrenuti mjere kojima bi Stranku demokratske akcije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika