09.04.2010. / 18:27

Autor: Ivica Medo

Šaka u oko HTV-u: Božo Sušec komentator El Clasica na MAXtv-u

Subotnji okršaj Real Madrida i Barcelone hrvatski gledatelji moći će izravno pogledati na MAXtv-u i tportalu, a komentator najvećeg derbija na svijetu bit će Božo Sušec, dojučerašnji komentator HTV-a koji je odnedavno u mirovini

Božo Sušec prenosit će El ClasicoBožo Sušec prenosit će El ClasicoU subotu, 10. travnja, u 22 sata, oči cijelog svijeta bit će usmjerene prema Santiago Bernabeuu, koji će biti poprište vjerojatno najzanimljivijeg El Clasica u posljednjih desetak godina.

Međutim, mega dvoboj Real Madrida i Barcelone, koji osim sportskih nosi i brojne političke konotacije, po prvi put neće prenositi "nacionalna dalekovidnica" HTV, iz jednostavnog razloga što nije otkupila prava za prijenos utakmice koja bi mogla srušiti sve rekorde gledanosti sportskih događaja.

No, ljubitelji nogometa u Hrvatskoj ne moraju očajavati. Kako se može pročitati na web stranicama tportala, ekskluzivni izravni prijenos El Clasica hrvatskim gledateljima omogućili su T-HT i Arena Sport, tv postaja sa sjedištem u Beogradu koja je otkupila prava za prijenos utakmica španjolske Primere na području Hrvatske.

Utakmice će biti emitirana na Areni Sportu, a hrvatski građani utakmicu će moći pogledati na 8. kanalu MAXtv-a.

Dodatnu zanimljivost cijelom slučaju daje i podatak da će komentator utakmice biti poznati bivši sportski novinar HTV-a Božo Sušec, a čiji je nedavni odlazak u mirovinu popraćen brojnim kontroverzama. Kako je poznato, Sušec i HTV nisu se baš prijateljski rastali, pa se može zaključiti kako će njegovo komentiranje El Clasica na MAXtv-u za HTV biti poput "udarca šakom u oko", iako nije poznato je li Sušec imao kakvu bitniju ulogu u dogovoru Arene Sporta i T-HT-a.

Osam kola prije kraja španjolskog prvenstva Real Madrid i Barcelona bodovno su poravnati na vrhu ljestvice, "kraljevski klub" ima bolju gol-razliku i stoga je na čelnoj poziciji, pa bi predstojeći dvoboj mogao biti odlućujući u utrci za naslov prvaka.

Obje momčadi krcate su velikim zvijezdama, ali najzinimljivije bit će vidjeti kako će odigrati dvojica najboljih nogometaša Reala i Barcelone, ali i današnjice - Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika