12.04.2010. / 07:50

Autor: Hina

Eksplozija ispred sjevernoirskog stožera britanskog MI5-a

Istraga je u tijeku, ali vlasti vjeruju da je za napad odgovorna neka od odmetnutih republikanskih frakcija koja se protivi mirovnom sporazumu

Automobil bomba eksplodirao je rano u ponedjeljak ispred sjevernoirskog stožera britanske obavještajne službe MI5, pri čemu je jedna osoba lakše ozlijeđena, objavili su mediji.

Za napad je iskorišten oteti taksi. Vozač je kasnije izjavio da je automobil dovezao pred vojarnu u blizini Belfasta, gdje se nalazi sjedišta MI5-a, jer su mu zaprijetili obitelji. Ipak, on je nekoliko trenutaka prije eksplozije izletio iz vozila i stražarima povikao: "ovo je bomba" , što je bilo dovoljno da se sklone. BBC je javio da je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Istraga je u tijeku, ali vlasti vjeruju da je za napad odgovorna neka od odmetnutih republikanskih frakcija koja se protivi mirovnom sporazumu.

Danas, 12. travnja, britanska vlada predaje nadzor nad unutarnjim poslovima i pravosuđem u ruke sjevernoirskih vlasti, prema Sporazumu od Velikog petka potpisanog prije 12 godina.

Vezane vijesti

Sinn Fein želi referendum o ujedinjenju s Irskom

Sinn Fein želi referendum o ujedinjenju s Irskom

Sjeverna Irska trebala bi održati referendum o tome želi li ostati britanska ili postati dio ujedinjene Irske, moguće već 2016. godine, priopćio je u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika