Objavljeno u Nacionalu br. 752, 2010-04-13

Autor: Robert Bajruši

SDP planira Miranda Mrsića kandidirati za gradonačelnika Zagreba

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović smatra da nitko od aktualnih stranačkoh kandidata za zagrebačkog gradonačelnika neme šanse u izravnom izbornom srazu s Milanom Bandićem, stoga na kandidaturu nagovara šefa izborne kampanje predsjednika Josipovića

MIRANDO MRSIĆ NAVODNO UŽIVA JAKU POTPORU PREDSJEDNIKA
SDP-a ZORANA MILANOVIĆAMIRANDO MRSIĆ NAVODNO UŽIVA JAKU POTPORU PREDSJEDNIKA SDP-a ZORANA MILANOVIĆAU sjeni unutarstranačkih izbora za položaj predsjednika zagrebačkog SDP-a, i borbe između Ive Jelušića, Davora Bernardića i Željke Antunović, sve se više otvara i pitanje budućeg kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Zoran Milanović smatra da, bez obzira na to tko će od troje kandidata naposljetku pobijediti, neće imati velike izglede u izravnim izborima za gradonačelnički položaj. Zato se traži reprezentativan klandidat, a to bi vrlo vjerojatno mogao postati Mirando Mrsić, poznati liječnik i saborski zastupnik.

Mrsić je bio šef izborne kampanje Ive Josipovića, ali je odbio ponudu da preuzme položaj predstojnika Ureda predsjednika Republike, budući ima izraženije političke ambicije. Zato se kandidirao za potpredsjednika SDP-a u Zagrebu, a u izbornoj komisiji je predstavnik Ive Jelušića. Prema neformalnim razgovorima, ako Jelušić preuzme zagrebačku organizaciju SDP-a, on će se posvetiti jačanju stranke, a u idućem će razdoblju Miranda Mrsića predstaviti kao budućeg gradonačelničkog kandidata.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika