14.04.2010. / 14:01

Autor: Nacionalova redakcija

Blitz Cinestar dovodi IMAX u Hrvatsku

Radi se o najdominantnijem i najmodernijem kinu koje gledanje filma dovodi na jednu potpuno drugu razinu. Zahvaljujući posebno dizajniranoj dvorani, rasporedu sjedala i velikom filmskom platnu vidno polje u potpunosti je okupirano samo filmom pa gledatelj ima dojam kao da je dio filma kojeg gleda

Početkom dvanaestog mjeseca ove godine tvrtka Blitz-CineStar otvorit će šesti multipleks u Hrvatskoj, a treći u Zagrebu - CineStar Arena.

Riječ je o dosad najluksuznijem, tehnički najbolje opremljenom multipleksu CineStar, tvz. ultimativnom multiplexu koji će se po mnogočemu uvelike razlikovati od postojećih CineStara.

Navedeni multipleks nalazit će se u sklopu velikog trgovačko-zabavnog Arena centra koji se trenutno gradi u zagrebačkom naselju Lanište, a prostire se na čak 175 tisuća četvornih metara.

Među raznolikom, posjetiteljima već dobro poznatom CineStarovom ponudom, CineStar Arena sadržavat će i nešto dosad neviđeno na ovim prostorima: IMAX kino!

IMAX je nešto što većina ljudi do sada nije imala priliku doživjeti.

Radi se o najdominantnijem i najmodernijem kinu koje gledanje filma dovodi na jednu potpuno drugu razinu.

Zahvaljujući posebno dizajniranoj dvorani, rasporedu sjedala i velikom filmskom platnu vidno polje u potpunosti je okupirano samo filmom pa gledatelj ima dojam kao da je dio filma kojeg gleda. IMAX dvorana CineStara Arena imat će ukupni kapacitet od 502 sjedala, što će ju učiniti jednom od najvećih IMAX dvorana u ovom dijelu Europe, a biti će opremljena digitalnim projektorima najnovije generacije (II Series) tvrtke Christie.

Upravo ti projektori omogućit će iznimno visoku rezoluciju - do 8 puta više razlučivosti slike - i time daleko nadmašiti bilo koji drugi postojeći projekcijski sustav. Ako ovome dodamo još i IMAX 3D, uz najmodernije polarizirane 3D naočale, tada možemo govoriti o potpuno novoj dimenziji koja će gledatelja u CineStaru Arena odvesti na uistinu posebno filmsko putovanje. IMAX 3D je svjetski priznata najbolja 3D tehnologija.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika