14.04.2010. / 15:01

Autor: Andrea Belin

Uvjerite se sami: 7 razloga da se seksate baš svaki dan

Osim što sagorijeva kalorije, seks pozitivno utječe na menstrulani ciklus i usporava proces starenja. Doduše, to su samo neke pozitivne karakteristike bogatog seksualnog života

Seks potiče dobro raspoloženjeSeks potiče dobro raspoloženjePoznato je da seks blagotvorno utječe na organizam, a da je bogat seksualni život jedan od najučinkovitijih "lijekova" za mnoga srčana oboljenja, potvrdili su i rezultati nedavno provedenog istraživanja Instituta New England u Massachusettsu. Saznajte koje su još blagodati redovitog seksa!

1. Dvadeset minuta seksa isto je kao i dva sata provedena u teretani. Sami zaključite koja vrsta tjelovježbe vam bolje odgovara.

2. Znanstvenici tvrde da seks prije spavanja jamči kvalitetan san.

3. Znanstvenici su otkrili da žene koje prakticiraju seksualne odnose nekoliko puta tjedno imaju redovitije menstrulane cikluse za razliku od onih pripadnica nježnijeg spola koje se seksaju rjeđe.

4. Seks potiče dobro raspoloženje jer za vrijeme seksa mozak oslobađa endorfin, hormon sreće koji smanjuje stres i stvara osjećaj euforije.

5. Žensko tijelo za vrijeme seksa udvostručuje proizvodnju estrogena koji potiče sintezu kolagena, a kao rezultat javlja se veći sjaj kose i mekša koža. Znojenje tijekom seksa također blagotvorno utječe na kožu.

6. Zaboravite preparate i skupocjene tretmane u kozmetičkim salonima jer seks usporava proces starenja kože.

7. Dokazano je da seks pojačava samopouzdanje jer se ljudi nakon seksa osjećaju privlačnijima i moćnijima.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika