18.04.2010. / 08:27

Autor: Anamarija Kronast

Zvijezde zarobljene na aerodromima: John Cleese potrošio 3000 funti na taksi

Među slavnim imenima poznat je slučaj Johna Cleesea, britanskoga komičara, koji je bio u posjetu Oslu, a onda je morao taksijem u Bruxelles i zatim Eurostarovim vlakom u London, objavio je norveški list Dagblade

John CleeseJohn CleeseVulkanski pepeo ne poštuje ni obične ljude, ni zvijezde ni političare, što su svi shvatili ovaj tjedan jer su zbog islandske erupcije prizemljeni zrakoplovni diljem Europe. Zbog obustave zračnog prometa mnoge su zvijezde morale otkazivati planove, a neke od njih čak su se, umjesto avionom, s puta kući vraćale taksijem.

U većem dijelu Europe svi su putnici, od umirovljenika koji planiraju odmor, do monarha koji kasne na rođendansku proslavu, morali promijeniti plan ili čak odgoditi putovanje zbog pepela.

Među slavnim imenima poznat je slučaj Johna Cleesea, britanskoga komičara, koji je bio u posjetu Oslu, a onda je morao taksijem u Bruxelles i zatim Eurostarovim vlakom u London, objavio je norveški list Dagbladet.

"Island ne može kontrolirati ni svoje banke, ni svoje vulkane", komentirao je Cleese.

Ministri iz sedam od 27 zemalja Europske unije nisu u petak stigli na sastanak EU-ovih ministara financija u Madridu.

U Velikoj Britaniji Camilla, kneginja od Walesa i supruga princa Charlesa, morala je u petak odustati od svoga plana da oda počast poljskim žrtvama zrakoplovne nesreće u Rusiji. Kraljevska je palača objavila da Camilla nije mogla zrakoplovom iz Škotske u London gdje se u poljskom kulturnom centru kanila upisati u knjigu žalosti.

Španjolski kralj Juan Carlos i kraljica Sofia morali su otkazati put u Copenhagen na večeru u povodu 70. rođendana danske kraljice Margrethe.

Švedski je kralj u Dansku otputovao vlakom.

Norveški premijer Jens Stoltenberg, koji je zajedno s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel bio u Sjedinjenim Američkim Državama na samitu o nuklearnoj energiji, jedan se dan duže zadržao u New Yorku, a onda je u petak stigao u Madrid. Na redoviti sastanak vlade u Oslo nije stigao jer je u petak u podne još bio u Madridu.

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt iz SAD-a je odletio u London, a onda Europstarom u četvrtak u Bruxelles, ali ondje je otkrio i u svojem blogu objavio da ni iz Bruxellesa zrakoplovi ne lete. Prenoćio je u Luebecku na sjeveru Njemačke i onda preko Danske otišao u zapadnu Švedsku.

Istodobno, portugalski je predsjednik Anibal Cavaco Silva s izaslanstvom "zaglavio" u Pragu, objavila je portugalska novinska agencija Lusa.

Vezane vijesti

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas kako je potrebno najkasnije u sljedećih 45 dana donijeti odluku o tome hoće li Hrvatska nabaviti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika