19.04.2010. / 15:01

Autor: Hina

Philips ponovno u plusu zahvaljujući prodaji rasvjetnih tijela

"I dalje je izražena velika neizvjesnost u vezi sa stanjem u gospodarstvu a povjerenje potrošača je slabo", kazao je izvršni direktor Philipsa Gerard Kleisterlee

Philips bilježi rast prihoda u ovoj godiniPhilips bilježi rast prihoda u ovoj godiniNizozemski elektronički gigant Philips izvijestio je u ponedjeljak o neto dobiti u prvom tromjesečju u visini 201 milijuna eura (271 milijun dolara) zahvaljujući snažnoj prodaji rasvjetnih tijela.

Ta brojka više je nego dvostruko nadmašila prognoze financijskih analitičara Dow Jones Newswiresa, no u priopćenju je Philips ostao oprezan glede nadolazećih mjeseci zbog neizvjesnosti u svjetskom gospodarstvu.

U prva tri prošlogodišnja mjeseca Philips je izvijestio o neto gubitku od 57 milijuna eura.

Prihodi su mu u prvom tromjesečju 2010. skočili za 12 posto na 5,7 milijardi eura.

Još uvijek čekaju oporavak

Prodaja rasvjetnih tijela skočila je za 18 posto, dok je cjelokupna prodaja na tržištima u razvoju, uključujući Kinu i Indiju, porasla za 22 posto.

"I dalje je izražena velika neizvjesnost u vezi sa stanjem u gospodarstvu a povjerenje potrošača je slabo", kazao je izvršni direktor Philipsa Gerard Kleisterlee.

"Također tek čekamo oporavak nekih ključnih tržišta, popust građevinskog sektora", kazao je.

"Usprkos tome, naši snažni temelji, razumna strategija i sposobnost brze prilagodbe promijenjenim tržišnim uvjetima osigurali su nam dobru poziciju za nastavljene dobre rezultate".

Vezane vijesti

Samsung pomiče granice na sajmu CES 2012

Samsung pomiče granice na sajmu CES 2012

Samsung je na Sajmu potrošačke elektronike koji se ovih dana održava u Las Vegasu predstavio svoju viziju budućnosti industrije potrošačke… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika