Objavljeno u Nacionalu br. 753, 2010-04-20

Autor: Plamenko Cvitić

METODA PRODUŽENJA TURISTIČKE SEZONE

Razvoj medicinskog turizma

U dva dana sudionici će čuti različita iskustva inozemnih stručnjaka za medicinski turizam i medicinski wellness

VEĆA ZASTUPLJENOST
MEDICINSKOG TURIZMA MOŽE POVEĆATI
KONKURENTNOSTVEĆA ZASTUPLJENOST MEDICINSKOG TURIZMA MOŽE POVEĆATI KONKURENTNOSTU nedjelju, 25. travnja, u Opatiji počinje održavanje dvodnevne konferencije medicinskog turizma pod nazivom "Medicinski turizam - put u podizanje konkurentnosti hrvatskog turističkog proizvoda". Na konferenciji koja bi mogla ponuditi vrlo konkretne ideje za produženje turističke sezone ove će godine prisustvovati i brojni inozemni stručnjaci, koji će govoriti o različitim aspektima implementacije medicinskog turizma u turističku ponudu Hrvatske.

Tako će Uwe Klein u Opatiji govoriti o "Ulozi neprofitnih usluga za pacijente u budućnosti medicinskog turizma", a Rudy Rupak o "Putu prema uspjehu u medicinskom turizmu" te o "Zdravstvenoj reformi u SAD-u i njezinim efektima na medicinski turizam". Mr. sc. Damir Novotny, nezavisni ekonomski analitičar, o važnosti Konferencije je istaknuo: "Dok informacije o trenutačnoj ekonomskoj situaciji u svijetu zauzimaju kako medijski, tako i prostor javnosti općenito, mi želimo pokazati da optimizam i kvaliteta medicinskog turizma mogu otvoriti neke potpuno nove ekonomske prilike za Hrvatsku kao zemlju potencijala za medicinski turizam uopće."

Kako medicinski turizam, koji je u Hrvatskoj još uvijek relativno zapostavljena grana, može pomoći turističkoj sezoni, objasnio je Mato Bartoluci, profesor s Katedre za turizam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu: "Turizam se općenito smatra iznimno interesantnim područjem djelovanja za mnoge zemlje, no medicinski turizam svakako pruža nove oblike poduzetništva i dokazivanja za jednu zemlju koja ulaže sve moguće kapacitete u turističku sezonu, kako bi omogućila da turisti uživaju u svim pogodnostima Hrvatske. Naša zadaća je educirati zdravstvene institucije, poduzetnike, turističke agencije i sve one koji su važan dio hrvatske turističke ponude te prenijeti toliko potrebno znanje kojim će širiti mrežu medicinskog turizma i postavljati nove temelje i koncepte za razvoj medicinskog turizma."

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika