22.04.2010. / 15:30

Autor: Nacionalova redakcija

'Humanist' Todorić: Započeo Green City Project, najveći eko projekt u regiji

Konzum je danas započeo s humanitarnom akcijom kojom će se donirati novčana sredstva za potrebe projekta „50 dana bioraznolikosti".

Predstavljanje Green City ProjectaPredstavljanje Green City ProjectaDanas je započeo Green City Project, najveći urbani eko projekt u regiji koji će se odvijati sve do 5. lipnja. Projekt su predstavili Marko Lasić-Nered kao organizator, g. Jure Radoš, direktor prodaje i marketinga Konzuma koji je generalni pokrovitelj projekta te predstavnici ostalih pokrovitelja Karlovačke pivovare, Jadranskog osiguranja i C.I.O.S. grupe.

Konzum je upravo danas na Dan planete Zemlje započeo i sa realizacijom humanitarne akcije kojom će se donirati novčana sredstva za potrebe projekta „50 dana bioraznolikosti".

Konzum će tako na današnji dan za svaki komad povratne PET ambalaže uz redovnu povratnu naknadu koju isplaćuje donosiocu, donirati dodatnih 50 lipa za potrebe realizacije ovog projekta.

Ujedno će se od sada u svim prodavaonicama Konzuma moći kupiti i nova eko vrećica izrađena od recikliranog materijala, koja komunicira Green City Project.

Cilj Green City Projecta je senzibilizirati hrvatsku javnost u segmentu zaštite okoliša te napraviti najveće eko događanje i inicijativu u regiji. U sklopu niza događanja predstavit će se ekološki odgovorne kompanije i tehnologije. Ujedno će se kroz svako pojedino događanje prikupljati sredstva kojima će se pomagati aktivnosti eko udruge te donirati sredstva u fond za bioraznolikost.

Oragnizatori su iskoristili ovu priliku i da najave da će se 24.4, povodom Dana planete Zemlje, na Kvaternikovom trgu okupiti deset najeminentnijih hrvatskih grafitera koji će oslikavati platna na temu ekologije. Stare novine ili plastične boce koje se odlažu u kontejner biti će ulaznice na događanje.

Vezane vijesti

Konzum na internetskim stranicama objavio rječnik

Konzum na internetskim stranicama objavio rječnik

Kako bi u svoje trgovine privukao turiste trgovački lanac Konzum je na svojim internetskim stranicama objavio rječnik pod nazivom Learn Croatian.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika