23.04.2010. / 16:58

Autor: Nacionalova redakcija

Predstavljen Crobus: Prvi hrvatski autobus

"Do sada smo uložili 120 milijuna kuna, a do kraja 2011. godine planiramo uložiti dodatnih 100 milijuna kuna i u 2012. još dodatnih 100 milijuna kuna. U samoj tvornici planiramo zaposliti između 350 i 400 novih radnih mjesta", rekao je Zubak

Crobus - Prvi hrvatski autobusCrobus - Prvi hrvatski autobusUz nazočnost visokih državnih dužnosnika, predvođenih potredsjednikom hrvatske Vlade, Darkom Milinovićem, brojnih gospodarstvenika, uglednika i više od 1.000 uzvanika AutoZubak je svečano obilježio 30 godina rada kompanije. Svojim radom AutoZubak već tri desetljeća kreira trendove i tempo razvoja hrvatske autoindustrije. Kompanija je lider na tržištu u prodaji i održavanju motornih vozila te kontinuirano širi poslovne aktivnosti uvodeći inovativne proizvode i usluge, temeljene na potrebama tržišta i razvijene na osnovu bogatog iskustva i vlastitog intelektualnog kapitala.

Na svečanoj proslavi 30 godina rada AutoZubak je predstavio svoj novi veliki poslovni iskorak - početak proizvodnje autobusa. Uzvanicima je predstavljen i prvi model autobusa - Crobus. Proizvodnjom prvog hrvatskog autobusa AutoZubak domaćem i inozemnom tržištu nudi potpuni novitet - međugradski autobus visoke klase, dužine 12 metara, kapaciteta 49, odnosno 51 putnika - koji po ocjenama svjetskih stručnjaka može ravnopravno stati uz bok najkvalitetnijih svjetskih marki. Autobus je napravljen na pogonskoj grupi ugledne švedske tvrtke Scania, a u proizvodnji pojedinih sklopova angažirani su domaći kooperanti i proizvođači opreme.

Kompanija u 2010. godini započinje proizvodnju takozvane nulte serije kojom će se optimizirati proizvod i proizvodni procesi, a već sljedeće godine planirano je puštanje u rad druge faze tvornice te nastavka proizvodnje. U iduće tri godine u proizvodnji hrvatskog autobusa AZ Crobus planira zaposliti 700 djelatnika.

"Do sada smo uložili 120 milijuna kuna, a do kraja 2011. godine planiramo uložiti dodatnih 100 milijuna kuna i u 2012. još dodatnih 100 milijuna kuna. U samoj tvornici planiramo zaposliti između 350 i 400 novih radnih mjesta, a kod kooperanata će se otvoriti još 300 radnih mjesta što je ukupno 700 novih radnih mjesta. Crobus je namijenjen manjim dijelom za domaće, a većim dijelom za izvozno tržište", rekao je Pavo Zubak.

Predstavljena nova usluga - AMC asistencija

Na svečanosti je predstavljena i nova usluga tvrtke kćeri AMC Auto Management Centra pod nazivom AMC asistencija. AMC Asistencija je još jedan značajan korak AMC-a na putu da postane prepoznatljiv i kvalitetan autoklub. Primarna djelatnost AMC Asistencije je pružanje tehničke pomoći na cesti i na moru i organizacija prijevoza pokretnih i nepokretnih vozila u kvaru i oštećenih vozila u prometnim nezgodama na području Hrvatske i cijele Europe.

Cilj AMC Asistencije je potpuna briga za klijente i sve ostale sudionike u prometu kroz primarnu djelatnost i dodatne usluge kao što su: organizacija alternativnog prijevoza, organizacija smještaja, organizacija prijevoza ozlijeđenih osoba, savjetovanja te posebno zanimljiv program ušteda za sve članove u suradnji s mnogobrojnim partnerima iz različitih grana industrije. Prva članska kartica AMC asistencije pripala je predsjednici hrvatske Vlade Jadranki Kosor.

Donacija UNICEF-u

Kao društveno odgovorna kompanija, AutoZubak već godinama podupire niz humanitarnih projekata. AutoZubak je korporativni prijatelj međunarodne organizacije za djecu UNICEF te je na svečanosti proslave 30. godišnjice UNICEF-u donirao automobil Škoda Fabija Combi.

Ključeve automobila je ambasadorici UNICEF-a za Hrvatsku, Maji Vučić, uručila potpredsjednica Uprave, Žaklina Zubak. AutoZubak je tom prigodom UNICEF-u donirao i iznos od 25.970,16 kn, koji je zajedno sa svojim klijentima prikupio u 2009. godini, a ček je gospođi Lori Vidović, Predstojnici ureda UNICEF-a za Hrvatsku uručio viši potpredsjednik Uprave AutoZubak-a, Dubravko Skender.

Premijerno prikazao novi Audi A8 i novi Volkswagen Touareg

Na svečanosti su prikazana i dva nova modela, novi Audi A8 kojeg već od danas možete naći u svim AutoZubak Audi salonima te novi Volkswagen Touareg koji na hrvatsko tržište stiže u lipnju.Zapanjujući sportski duh, inovativna tehnologija i vrhunska udobnost ukratko opisuju novi Audi A8 koji nudi savršen spoj dinamike, dizajna, izrade i pionirske učinkovitosti.

Volkswagen Touareg na suvremen način ponovno interpretira fascinantnu ideju SUV-a - zahvaljujući ponudi motora koji su gotovo 20 posto štedljiviji i velikom broju novih sustava pomoći i sigurnosti. Touareg će k tome također biti prvo i jedino terensko vozilo njemačkog proizvođača u Europi koje će se proizvoditi u hibridnoj verziji.

Vezane vijesti

ZET-ov autobus sa školskom djecom sletio s ceste

ZET-ov autobus sa školskom djecom sletio s ceste

Nešto poslije 17 sati dogodila se prometna nesreća u Donjem Dragonožcu u kojoj je autobus koji je prevozio sedmero školske djece sletio s ceste i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika