26.04.2010. / 11:50

Autor: Dean Sinovčić

Sachi Baronu Cohenu 30 milijuna dolara za novi film

Cohen će u novom filmu imati dvije uloge - ljubitelja koza i svrgnutog diktatora koji je izgubljen u Americi, a kako će biti koautor scenarija i koproducent, zaraditi će barem 30 milijuna dolara

Sacha Baron Cohen i njegova supruga Isla Fischer zadovoljit će se s 30 milijuna dolara honoraraSacha Baron Cohen i njegova supruga Isla Fischer zadovoljit će se s 30 milijuna dolara honoraraSacha Baron Cohen zaraditi će barem 30 milijuna dolara na račun snimanja novog filma, a taj iznos rezultat je borbe velikih holivudskih kompanija koje su se natjecale koja će mu ponuditi više kako bi taj novi film snimio upravo za njih. Na kraju je pobjedu odnijela kompanija Paramount Pictures koja će snimati komediju u kojem će Cohen glumiti dvije uloge - ljubitelja koza i svrgnutog diktatora nepoznate zemlje koji se izgubio u Americi. Cohen će u to filmu biti i autor scenarija zajedno sa Alecom Bergom, Jeffom Schafferom i Davidom Mandelom, a njih četvorica će i producirati film, javlja uvijek dobro informirana internet stranica deadline.com. Trojica autora scenarija proslavila su se radeći na seriji «Seinfeld» a kasnije su bili izvršni producenti serije «Curb your Enthusiasm», u nas prikazivana pod naslovom «Bez oduševljenja molim».

Prema sadašnjoj računici, Cohen će za taj film dobiti honorar od 20 milijuna dolara, dobit će postotak kao koscenarist i koproducent, a dobit će i postotak od profita filma, što znači da će zaraditi barem 30 milijuna dolara, ako ne i više. Takve ugovore danas u Hollywoodu potpisuju samo Adam Sandler, Ben Stiller i Will Smith. Na takve uvjete pristale su kompanije Paramount i Sony, koja je vlasnik Columbie Pictures. U tom trenutku Paramount Pictures je poslao dvije koze, jednu osobno Cohenu, a drugu u agenciju WME koja zastupa Cohena. Koze su na sebi imale majicu s oznakom kompanije Paramount i slikom čuvara koza i to je, čini se, presudilo u odluci Cohena da se prikloni kompaniji Paramount.

Toliki interes kompanije Paramount za Cohena ne čudi jer je njegov film «Borat» ostvario bruto zaradu u svjetskim kinima od 261,5 milijuna dolara dok je film «Bruno» zaradio 139 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Komičar Sacha Baron Cohen glumit će Freddieja Mercuryja

Komičar Sacha Baron Cohen glumit će Freddieja Mercuryja

Zvijezda "Borata", Sacha Baron Cohen, glumit će glamuroznog rockera Freddieja Mercuryja u drami u kojoj je težište na danima slave proslavljenog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika