Objavljeno u Nacionalu br. 754, 2010-04-27

Autor: Marko Biočina

Novinarkama HRT-a prijeti otkaz zbog sudjelovanja u humanitarnoj modnoj reviji

Obje kažnjene novinarke odbile su za Nacional komentirati kaznu koja im je izrečena, no iz drugih izvora može se doznati kako su o cijeloj situaciji obavijestile Hrvatsko novinarsko društvo

SANDRA KRIŽANEC NOSILA JE SPORNU
REVIJU VJENČANICA ČIJI JE PRIHOD NAMIJENJEN
LIJEČENJU DJECE OBOLJELE OD RAKASANDRA KRIŽANEC NOSILA JE SPORNU REVIJU VJENČANICA ČIJI JE PRIHOD NAMIJENJEN LIJEČENJU DJECE OBOLJELE OD RAKANovinarke osječkog dopisništva Hrvatske radiotelevizije Sandra Križanec i Marija Stajić kažnjene su opomenom pred otkaz zbog sudjelovanja na humanitarnoj modnoj reviji vjenčanica, čiji je prihod bio namijenjen liječenju djece oboljele od raka.

Tu je informaciju Nacional dobio iz izvora bliskih vrhu HRT-a, a prema tim saznanjima kao obrazloženje kazne u rješenju koje je izdala pravna služba HRT-a navodi se kako su svojim sudjelovanjem u toj reviji, organiziranoj u sklopu Sajma vjenčanja, novinarke narušile ugled kuće.

Također, u rješenju se upozorava i na činjenicu da je Sandra Križanec u doba održavanja revije bila na bolovanju zbog problema sa štitnjačom. Pravna služba HRT-a pritom nije uvažila činjenicu da je za nastup na reviji Sandra Križanec imala dozvolu svoje tada nadređene urednice Hloverke Novak Srzić, niti da je pokrovitelj humanitarne akcije Daj pet! u sklopu koje je revija organizirana bio upravo HRT.

Obje kažnjene novinarke odbile su za Nacional komentirati kaznu koja im je izrečena, no iz drugih izvora može se doznati kako su o cijeloj situaciji obavijestile Hrvatsko novinarsko društvo.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika