Objavljeno u Nacionalu br. 754, 2010-04-27

Autor: Zrinka Ferina

Novi život Nike Fleiss: 'Skije sam već zaboravila zbog novinarstva'

Nika Fleiss kaže kako
se trudi nadoknaditi
gradivo na fakultetu
koje je propustila
zbog skijaške karijereNika Fleiss kaže kako se trudi nadoknaditi gradivo na fakultetu koje je propustila zbog skijaške karijereTrenutačno mi je u prvom planu studij novinarstva i rad na mojoj novoj karijeri", kazala je 25-godišnja Nika Fleiss prošlog petka, nekoliko dana nakon što je izbačena iz hrvatske skijaške reprezentacije, što ju je primoralo da odluči prekinuti skijašku karijeru. Iako joj je odluka Skijaškog saveza isprva bila veliki šok, nekoliko dana kasnije strasti između Skijaškog saveza i Nike Fleiss su se stišale. Ona se već krajem tjedna počela okretati budućnosti u kojoj će se posvetiti razvoju svojih ostalih talenata, među kojima je i novinarstvo koje usavršava na NCL-ovoj Visokoj novinarskoj školi gdje za nju imaju samo riječi hvale. Iako je svojedobno sanjala o studiju psihologije, Nika Fleiss prošle je jeseni upisala studij novinarstva s kojim je iznimno zadovoljna: "Prekrasno mi je na faksu, pogotovo posljednjih dana, tu imam grupu ljudi i nešto što me stvarno zaintrigiralo, s osmijehom dolazim na faks svakoga jutra, imam veliku volju za rad i učenje. Neki profesori su mi rekli da mogu dodatno dolaziti na predavanja na drugim fakultetima ako me zanima, ostaju dulje sa mnom, objasne mi ono što sam propustila. Ne mogu reći da me maze zbog toga što me nije bilo ili zato što sam to ja - i ja dobivam packe za svoje pogreške, ali imam osjećaj da svakoga dana nešto novo donesem kući. A što se ocjena tiče, zasad sam vrlo dobra i odlična."
Na taj način Nika Fleiss se oporavila od šoka koji je pretrpjela kad joj je direktor reprezentacije Vedran Pavlek saopćio kako više ne može biti njezin član. Sam Pavlek kaže kako odluka nije bila lagana, ali kako je donesena s razlogom: "Ta odluka nije donesena preko noći, to nisu lagane ni lijepe odluke i razgovor koji sam obavio s Nikom nije bio lagan, ali ona je to prihvatila korektno i shvaća situaciju. Nika je uz Janicu, Ivicu, Natka i Anu naša skijašica s najkvalitetnijim rezultatima i najduljim stažem, ona je bila u reprezentaciji 12 godina, ali nažalost, osim s ozljedama, imala je i drugih zdravstvenih problema koji su je spriječili u ostvarivanju boljih rezultata. Na kraju svakog olimpijskog ciklusa mi u Savezu imamo veće promjene i smjene generacija i možda su rezovi trebali biti napravljeni i prije, no nekim sam pojedincima htio dati šansu do Vancouvera. Uvijek do sada sam na kraju sezone, sagledavši prije svega rezultate, ali i odnos prema radu i perspektivu, odlučivao u prilog skijašu ako bi bio na vagi. Dosad sam možda dopuštao da me u odlukama vodi sentiment, ali mi ne možemo zakidati Ivicu i Natka koji postižu rezultate da bismo ulagali u one koji ih ne postižu."

Vezane vijesti

Nika Fleiss: Novi frajer, novi sport

Nika Fleiss: Novi frajer, novi sport

Donedavna skijaška reprezentativka Nika Fleiss okrenula se novim životnim uzbuđenjima. Za muški časopis Playboy slikala se bez odjeće, a njen novi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika