27.04.2010. / 08:29

Autor: Nacionalova redakcija

Burna dražba u Opatiji: Todorić za 11 trgovina izlicitirao 90 milijuna kuna

Na licitaciji su sudjelovale tvrtke Dinova-Diona Trgovina. iz Zagreba, čiji je vlasnik Gavrilović, zatim Trgovina Krk iz Malinske čiji je većinski vlasnik tvrtka Čakovački mlinovi te zagrebački Konzum

Ivica TodorićIvica TodorićJedanaest objekata Trgovačkog Opatija u stečaju, uglavnom marketi na području Liburnije, koji su u paketu ponuđeni na prodaju po početnoj cijeni od oko 20,4 milijuna kuna, na dražbi su dostigli 'astronomsku' cijenu od 90 milijuna kuna, piše Novi list.

Tu basnoslovnu cifru za ove dućane platio je, a tko drugi, Ivica Todorić, odnosno njegov Konzum.

Prema pisanju riječkog dnevnika u prostorima sjedišta Trgovačkog Opatija u Opatiji na dan dražbe odvijao se filmski scenarij, kada su predstavnici triju zainteresiranih tvrtki za kupnju ponuđenih nekretnina gotovo dva sata licitirali na način da se početna cijena podizala za po 400 tisuća kuna, a ruke su ukupno dizane 130 puta.

Na licitaciji su sudjelovale tvrtke Dinova-Diona Trgovina. iz Zagreba, čiji je vlasnik Gavrilović, zatim Trgovina Krk iz Malinske čiji je većinski vlasnik tvrtka Čakovački mlinovi te zagrebački Konzum.

"Postignuta je iznimno visoka cijena koja je po mom mišljenju nerealna i ne odgovara stvarnoj vrijednosti objekata, no za nas je to, naravno, dobro", kazao je Dušan Crljenko, stečajni upravitelj Trgovačkog Opatija.

Konzum je kupnjom preuzeo obvezu da zadrži postojeću djelatnost najmanje pet godina što je važno jer se radi i o marketima u opatijskom naselju Kosovo, Ičićima, Iki, Mošćeničkoj Dragi, Medveji, Mihotićima, gdje su to jedine trgovine od značaja za opskrbu tih lokalnih zajednica.

"Druga važna obveza koju preuzima kupac je da mora sklopiti ugovore o radu na neodređeno vrijeme i zadržati u radnom odnosu sve djelatnike u tim objektima, kao i one u upravi, što je ukupno više od stotinu ljudi", rekao je Crljenko.

Vezane vijesti

Zbog Opatije žrtvuju ulazak u EU

Zbog Opatije žrtvuju ulazak u EU

Dok se u Bruxellesu prezentira novi akcijski plan za ispunjenje obveza prema Europskoj uniji, vladajuća koalcija niže odluke koje ne samo da nisu u… Više

Komentari

registracija
24/4/10

fiorano, 20.05.10. 21:03

trideset god staza pleća dvije i sesto zivio konzum dobro došli u deveti krug pakla dobro kaže tomson e moj narode


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika