27.04.2010. / 17:15

Autor: Hina

Leona Paraminski nagrađena na festivalu u Nici

Glumica je dobila nagradu za ulogu u kratkometražnom filmu "Tulum" Dalibora Matanića

Leona ParaminskiLeona ParaminskiLeona Paraminski dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na festivalu kratkometražnog filma "Un festival c'est trop court" u Nici, za kratkometražni film "Tulum" Dalibora Matanića, izvijestila je danas zagrebačka produkcijska kuća "Kinorama".

Matanićev film, u kojem Paraminski igra glavnu ulogu prikazan je u natjecateljskom programu festivala, s još 32 europska kratka filma.
Tom filmu to je 35. međunarodni filmski festival na kojem sudjeluje u nepunih godinu dana, a nagrada Leoni Paraminski jedna je od devet koje je film do sada dobio.

Film je, među ostalim, nagrađen kao najbolji na Sarajevo Film Festivalu i španjolskom festivalu Zinebi Bilbao. Prikazan je i na prestižnim festivalima Critic's Week de Cannes te Clermont-Ferrand.

Radnja "Tuluma" smještena je u sunčanu, ljetnu vukovarsku idilu, dovoljno bajkovitu da je teško povjerovati da može biti grubo prekinuta. Riječ je o drugom iz budućeg omnibusa šest kratkometražnih filmova zajedničke teme, svakodnevice mlade djevojke čiji se emotivni svijet isprepliće sa stvarnim svijetom u koji je uklopljena. Leona Paraminski u svih će šest filmova imati naslovnu ulogu.

Vezane vijesti

Leona Paraminski: Tin i ja odlučili smo vjenčati se na karibima

Leona Paraminski: Tin i ja odlučili smo vjenčati se na karibima

Iako je nedavno završila snimanje dramske serije “Loza”, glumica Leona Paraminski odmah se bacila dalje na posao. Priprema novu predstavu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika