27.04.2010. / 22:36

Autor: Ivica Medo

Video: Olić hattrickom odveo Bayern u finale Lige prvaka

Hrvatski reprezentativac Ivica Olić postigao je hattrick u gostujućoj pobjedi Bayerna nad Lyonom od 3:0 u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka

Ivica OlićIvica OlićHrvatski reprezentativac Ivica Olić postigao je hattrick u gostujućoj pobjedi Bayerna nad Lyonom od 3:0 u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

Bayern je u prvoj utakmici na Allianz Areni slavio s 1:0, pa je tako ukupnim rezultatom od 4:0 nadmoćno osigurao plasman u finale Lige prvaka, koje će se igrati 22. svibnja na madridskom stadionu Santiago Bernabeu.

Bayern je došao u vodstvo u 26. minuti, Mueller je prošao po lijevoj strani, odigrao je u sredinu prema Oliću koji iz okreta matira Lyonova vratara.

Do poluvremena rezultat se nije mijenjao. Lyon je u nastavku krenuo na sve ili ništa, no bilo je ništa. U 58. minuti drugi žuti karton dobio je Cris nakon starta na Oliću. Lyon s igračem manje jednostavno nije imao ni gram šanse protiv razigranih Bavaraca.

Hrvatski reprezentativac povisio je na 2:0 u 67. minuti nakon dubinskog pasa Hamita Altintopa. Svoj treći pogodak na utakmici Olić je postigao u 78. minuti. Lahm je probio po strani, zavrnuo u sredinu, a Olić je poentirao glavom.

Bayern će u finalu Lige prvaka igrati s pobjednikom susreta Barcelona - Inter. Uzvratna utakmica između ove dvije momčadi igra se sutra.

U devet ovosezonskih odigranih utakmica Lige prvaka Olić je skupio sedam golova. Jednako toliko zabio je Cristiano Ronaldo, a bolji je, s pogotkom više, tek Leo Messi. Statistički, i ne samo statistički, 30-godišnji Brođanin spada u sam vrh najboljih svjetskih napadača.

Louis van Gaal stekao je mogućnost postati treći trener u povijesti s naslovima europskog prvaka na klupi dva različita kluba. Dosad je to pošlo za rukom tek dvojici trenera: Nijemcu Ernstu Happelu s Feyenoordom 1970. odnosno HSV-om 1983. godine, te Švicarcu Ottmaru Hitzfeldu s dortmundskom Borussijom 1997., odnosno minhenskim Bayernom 2001. godine.

Liga prvaka, polufinale:

Lyon - Bayern 0-3, prva utakmica 0-1 (Olić 26, 67, 78)

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika