29.04.2010. / 07:21

Autor: Hina

HP kreće u gradnju logističkog centra, a zainteresirana je i za kupnju City ex-a

Ukupna investicija u izgradnju novog središnjeg logističkog centra, prema prvim procjenama, iznosit će oko pola milijarde kuna

Hrvatska pošta graditi će novi logistički centarHrvatska pošta graditi će novi logistički centarNadzorni odbor Hrvatske pošte (HP) donio je odluku o pokretanju izgradnje središnjeg logističkog centra, a Uprava Hrvatske pošte informirala je članove tog tijela o slanju neobvezujuće ponude za kupovinu tvrtke City ex d.o.o., izvijestili su iz te tvrtke.

Na sjednici Nadzornog odbora Uprava Hrvatske pošte informirala članove Nadzornog odbora o slanju neobvezujuće ponudu za kupovinu tvrtke City ex d.o.o..

Na sjednici su doneseni i zaključci u kojima se poziva nadležne institucije na kontrolu poštivanja Zakona o poštanskim uslugama, a donesena je i odluka o pokretanju izgradnje središnjeg logističkog centra.

Tim projektom, kako se navodi, Hrvatska pošta ostvaruje preduvjete za nastavak restrukturiranja te razvoj novih usluga.

Financiranje projekta realizirat će se stavljanjem u funkciju, odnosno iskorištavanjem potencijala kojeg Hrvatska pošta posjeduje u nekretninama, navodi se u priopćenju i objašnjava da se nekretnine neće prodavati već će se njihovim davanjem u najam te ulaganjima u imovinske fondove osigurati prihodi i iz tog trenutno neiskorištenog segmenta.

Ukupna investicija u izgradnju novog središnjeg logističkog centra, prema prvim procjenama, iznosit će oko pola milijarde kuna, navode iz Hrvatske pošte.

Ističu također kako će se slijedom povećanja broja usluga, povećanja ukupnih prihoda te smanjenje troškova povrat investicije realizirati u razdoblju od pet godina.

"Novi logistički centar je jezgra daljnjeg razvoja Hrvatske pošte. Nužno je pokrenuti ulaganja koja će omogućiti daljnji rast prihoda i profita tvrtke te osnažiti njenu tržišnu poziciju. Bez ovakvog logističkog centra Hrvatska pošta će teško zadržati svoju poziciju na tržištu te neće biti sposobna krenuti u razvoj suvremenih novih poštanskih usluga kao što su hibridna pošta, logistička baza podataka, direktni marketing, neadresirane pošiljke te brojnih drugih novih usluga", kazao je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Robert Jukić.

Ističe i kako će u razdoblju od slijedećih 8 godina Hrvatska pošta, zahvaljujući središnjem logističkom centru, povećati svoje prihode za više od jedne milijarde

Vezane vijesti

Hrvatska pošta otvorila nove urede 'Pošta&more'

Hrvatska pošta otvorila nove urede 'Pošta&more'

Hrvatska pošta danas je otvorila svoj prvi poštanski ured obogaćen novim brendom Pošta&more koji uključuje prepoznatljivi vizualni identitet i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika