02.05.2010. / 10:29

Autor: Hina

Hollywoodska elita traži oslobađanje iranskog redatelja Panahija

Panahi je 2000. godine na festivalu u Veneciji osvojio Zlatnog lava za fim 'Krug', a šest godina kasnije u Berlinu je dobio Srebrnog medvjeda za film 'Zaleđe'

Robert De NiroRobert De NiroNajugledniji američki filmaši potpisali su pismo potpore uhićenom iranskom redatelju Džafaru Panahiju i traže njegovo oslobađanje iz iranskog zatvora.

Steven Spielberg, Martin Scorsese, Robert De Niro, Robert Redford, Francis Ford Coppola, Joel i Ethan Cohen, Ang Lee, Michael Moore i Oliver Stone neka su od imena koja su potpisala pismo.

"Solidarni smo s kolegom filmašem, osuđujemo njegovo zatvaranje i odlučno pozivamo iransku vladu da ga odmah oslobodi", navodi se u pismu.

Međunarodno cijenjeni iranski redatelj Džafar Panahi, dobitnik venecijanskog Zlatnog lava i berlinskog Srebrnog medvjeda, uhićen je u svom domu 2. ožujka i prevezen u zatvor. Iranski ministar kulture je izjavio da je razlog za uhićenje snimanje antirežimskog filma.

"Kao i umjetnici svuda u svijetu, iranski filmaši bi trebali biti slavljeni, a ne cenzurirani i zatvarani", poručili su potpisnici pisma potpore.

Panahi je 2000. godine na festivalu u Veneciji osvojio Zlatnog lava za fim 'Krug', a šest godina kasnije u Berlinu je dobio Srebrnog medvjeda za film 'Zaleđe'.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 02.05.10. 13:07

pa tko ste vi da određujete jednoj vladi koga da oslobodi joj buala ovih amera


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika