02.05.2010. / 21:51

Autor: Ana Smrečki

Teško ranjeni policajac Kristijan Trokter: Na Maksimiru se vodio pravi rat

Na pitanje novinara što zna o navodnim pripremama odmazde navijača, ministar Karamarko je odgovorio da se radi o apsurdnim najavama, poručujući da nema nikakve informacije. Ipak, zaključuje će, ako dođe do odmazde, policija biti spremna

Policajac, koji će svoj vjerojatno posljednji zadatak pamtiti zauvijek, ostao je bez oka, a možda i bez sluhaPolicajac, koji će svoj vjerojatno posljednji zadatak pamtiti zauvijek, ostao je bez oka, a možda i bez sluhaTeško ranjeni policajac Kristijan Trokter, nakon divljačkog napada tijekom derbija na Maksimiru, leži u bolnici KBC Zagreb. U kratkom razgovoru za Jutarnji list, 33-godišnji policajac iz Leštakovca pored Ludbrega otkriva da je u 14 godina rada u policiji prošao svašta, no ništa slično sukobu s navijačima na Maksimiru, poručujući da je to bio pravi rat.

Policajac, koji će svoj vjerojatno posljednji zadatak pamtiti zauvijek, ostao je bez oka, a možda i bez sluha. Naime, Kristijanu je navijač Dinama ubacio petardu pod vizir, a eksplozija mu je oštetila sluh. On s obitelji, suprugom i dvije kćeri živi pokraj Ludbrega. Tamo se prije nekoliko godina doselio iz Martijanca.

Karamarko posjetio ranjenog policajca

Ranjenog policajca, večeras je obišao i resorni ministar Karamarko. Ponovio je da policija poduzima sve mjere kako bi se počinitelji ovog brutalnog napada, ali i ostali 'navijači' koji su sudjelovali u izgredu na Maksimiru. Opovrgnuo je neke informacije da je policija brutalno postupala prema navijačima, poručujući da su službenici u svim kontaktima s huliganima bili napadnuti.

Policija spremna na moguću odmazdu navijača

Na pitanje novinara što zna o navodnim pripremama odmazde navijača, Karamarko je odgovorio da se radi o apsurdnim najavama, poručujući da nema nikakve informacije. Ipak, zaključuje će, ako dođe do odmazde, policija biti spremna.

Inače, u bolnici u kojoj je teško ranjeni Kristija Trokter leži još najmanje 15 policajaca koji su ozljeda u sukobu s navijačima zadržani na liječenju. U KBC-u Zagreb je i pripadnik Bad Blue Boysa s prostrijeljenim torzom. Njega je u naguravanja nakon napada na policijsko vozilo ranio jedan od službenika.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
15/2/06

SigaZG, 02.05.10. 22:22

največu odgovornost snosi Adlešička i trebala bi odgovarat jer se primila posla o kojem nema pojma.Nju bi trebala peći savjest za sve posljedice ranjenog Kristijana.Stadion sada se vidi treba pod hitno izmjestiti iz grada na neku livadu i okružiti žicom da nikome ne padne na pamet više nešto slično a ove zlotvore najstrože pokažnjavati


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika