Objavljeno u Nacionalu br. 755, 2010-05-04

Autor: Martina Čizmić

Odvjetnik Kapetana Dragana: Možda je moj klijent na kampiranju u šumi

Vasiljkovićev odvjetnik nada se da će se Kapetan Dragan pojaviti u sljedeća dva mjeseca

Dragan VasiljkovićDragan VasiljkovićDok Interpol i australska policija pokušavaju ući u trag odbjeglom Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, njegov odvjetnik nije tako siguran da je on uopće u bijegu. Na saslušanju o Vasiljkovićevoj tužbi protiv izdavača australskog dnevnika The Australian, odvjetnik Clive Evett rekao je kako njegov klijent 'nije nužno prekršio odredbe Vrhovnog suda o ne napuštanju grada'.

"On možda samo kampira u šumi", rekao je Evatt.

Sudac koji predsjeda saslušanjem dao mu je rok od dva mjeseca da se pojavi pred sudom ili javi svoje novo prebivalište kako bi se cijeli slučaj nastavio. Odvjetnik Evatt izjavio je kako se nada da će se njegov klijent 'pojaviti' do isteka tog roka, jer će u protivnom morati platiti sve troškove suđenja.

Podsjetimo, Hrvatska je još 2005. godine zatražila izručenje Dragana Vasiljkovića kako bi mu mogla suditi za ratne zločine počinjene na području Hrvatske. Tada je australski sud odbacio hrvatski zahtjev, a Vasiljković je podigao tužbu protiv The Australiana koji je prvi objavio priču o njegovoj ratnoj prošlosti. Krajem ožujka ove godine australski Vrhovni sud prihvatio je hrvatsku žalbu i naredio Vasiljkovićevo izručenje, no on se nije pojavio na izricanju presude. Hrvatska je od australske policije zahtjevala da pronađe Vasiljkovića, a Interpol je također raspisao tjeralicu za njim.

Vezane vijesti

Uskoro i na sudu: Kapetan Dragan krajem veljače ili početkom ožujka u...

Uskoro i na sudu: Kapetan Dragan krajem veljače ili početkom ožujka u Hrvatskoj?!

Krajem veljače i početkom ožujka očekuje se izručenje Hrvatskoj Dragana Vasiljkovića zvanog Kapetan Dragan, kojega se sumnjiči za ratne zločine nad… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 04.05.10. 08:33

Ja sem siguran da kampira! Mene pitajte!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika