Objavljeno u Nacionalu br. 755, 2010-05-04

Autor: Boris Beck

GLAZBENI DOBROTVOR

Predsjednik donirao klavir šibenskom kazalištu

Prvi će na novom klaviru u Šibenskom kazalištu zasvirati Maksim Mrvica

Ivo JosipovićIvo JosipovićU predsjedničkoj kampanji prije više mjeseci glazbenici iz Šibenskog kazališta upozorili su me na kavi da Šibenik nema klavir. Tada sam obećao da će se s predsjednikom ići ne samo na kavu, već i na koncerte. I eto, klavir je sada stigao u Šibenik", rekao je predsjednik RH o novom koncertnom klaviru Šibenskog kazališta marke Yamaha iz serije C7M vrijednom 50.000 eura.

Sponzore instrumenta pronašao je na inicijativu Ive Josipovića Institut glazbene industrije, a prvi koji će na njemu zasvirati upravo je bivši Josipovićev student, Šibenčanin Maksim Mrvica. Naime, 6. svibnja u Šibenskom kazalištu Maksim Mrvica održat će koncert čiji će prihod biti namijenjen liječenju 8-godišnje šibenske djevojčice Ive Bralić iz Ražina. Ivi Bralić početkom godine dijagnosticiran je težak tumor koji se trenutačno liječi kemoterapijama i zračenjem u Splitu i Zagrebu, a koncert kojim se žele skupiti sredstva za njezino daljnje liječnje organizira udruga Šibenik metropola mladih. Ta udruga inače potpomaže mladim glazbenicima pa je i Maksimu Mrvici svojedobno organizirala prvi koncert - tako da je njegov ovotjedni nastup dug koji rado vraća rodnom gradu.

Ivo Josipović kaže da će rado kupiti ulaznicu za dobrotvorni koncert te dodaje: "Veselim se koncertu na novom šibenskom klaviru, ali i tome što će sav prihod od ulaznica biti investiran u najvažnije – zdravlje i edukaciju mladih. Uza sve ostvarit će se i moja ideja da pokrenem događaj 'S predsjednikom na koncert', i to prvi put baš sa Šibenčanima." Tko nije u mogućnosti Ivi Bralić pomoći kupnjom ulaznice, može to učiniti pozivom na humanitarni telefon 060-800-446.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika