Objavljeno u Nacionalu br. 755, 2010-05-04

Autor: Berislav Jelinić

Vojska štiti generala Marekovića: 'Nije se vozio u tenku, već je sjedio na njemu'

U izvještaj se navodno kao olakotna okolnost upisalo da se Mareković nije provozao u tenku, već je sjedio izvan tenka na njemu, a poslije se pored njega i slikao

General Marijan MarekovićGeneral Marijan MarekovićPostoje ozibljne indicije da određeni vojni krugovi pokušavaju zaštititi od odgovornosti generala Marijana Marekovića, glavnog inspektora Hrvatske vojske, koji se nedavno u Gašincima nezakonito vozio u tenku M-84. Mareković je tada radio inspekcijski nadzor u Gardijskoj oklopno-mehaniziranoj brigadi. Mareković je tom prilikom zatražio da se osobno proveze u tenku M-84.

Zapovjednik Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade Mladen Mikolčević nije se usudio Marekoviću negativno odgovoriti, iako je to morao učiniti. Odmah nakon što je Nacional otkrio što se u Gašincima dogodilo, nadležne institucije dobile su zadatak provesti istragu po tom pitanju.

Ustanovljeno je da se sve to dogodilo 15. travnja u 15.50 sati, ali se u izvještaj navodno kao olakotna okolnost upisalo da se Mareković nije provozao u tenku, već je sjedio izvan tenka na njemu, a poslije se pored njega i slikao. Upućeni vojni krugovi tvrde da je apsurdno to što je stvarni zapovjednik tenka, sve to promatrao sa sigurne distance.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 04.05.10. 08:31

Ja sem siguran da se ni vozil jer sa onolkom trbušinom nebu ni mogel stati v tenka!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika