Objavljeno u Nacionalu br. 755, 2010-05-04

Autor: Marko Biočina

Istraživanje tople vode

Saborsko povjerenstvo ima zadatak otkriti podatke koje je Nacional objavio prije 3 mjeseca

Iako formalno nikada nije ukinuto, to povjerenstvo je pod misterioznim okolnostima prestalo s radom tek nekoliko mjeseci nakon što je formirano. O tome je Nacional objavio opširni članak u veljači, pa ispada da će Saborsko istražno povjerenstvo istraživati činjenice koje je Nacional objavio prije gotovo tri mjeseca

Damir PolančecDamir PolančecOvog tjedna s radom bi trebalo započeti saborsko istrano povjerenstvo o privatizaciji hrvatske naftene kompanije Ina, no sudeći prema službenoj odluci objavljenoj u Narodnim novinama čini se kako članovi Povjerenstva baš nisu upućeni u cjelokupnu problematiku kojom bi se trebali baviti. Tako se kao jedna od točaka koje je to tijelo dužno utvrditi navodi i pitanje tko je bio član član Vladinog Povjerenstva za pregovore s MOL-om. To pitanje je besmisleno, jer je sastav Povjerenstva već odavno poznat javnosti.

Dapače, ono je osnovano Vladinom odlukom iz veljače 2008. godine,a njegovi članovi, osim potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, bili su ministar financija Ivan Šuker, njegov tadašnji pomoćnik, a današnji šef Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak, državni tajnik za e-Hrvatsku Igor Lučić te državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Iako formalno nikada nije ukinuto, to povjerenstvo je pod misterioznim okolnostima prestalo s radom tek nekoliko mjeseci nakon što je formirano. O tome je Nacional objavio opširni članak u veljači, pa ispada da će Saborsko istražno povjerenstvo istraživati činjenice koje je Nacional objavio prije gotovo tri mjeseca.

Vezane vijesti

Duvnjaku druga kaznena prijava

Duvnjaku druga kaznena prijava

U POSLOVNIM KRUGOVIMA sve se češće može čuti vijesti kako je bivši predsjednik Fonda za privatizaciju, Vedran Duvnjak, u većim problemima nego što se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika