Objavljeno u Nacionalu br. 755, 2010-05-04

Autor: Marko Biočina

Prokuristica Kraša Marica Vidaković odgovara na optužbe:

"Krešimira Macana nismo unajmili da vodi kampanju Nadana Vidoševića, već da nas zaštiti od podmetanja"

"Radi se o poptunim neistinama. Kao prvo, Krešimir Macan uopće nije vodio predsjeničku kampanju Nadana Vidoševića. On je u poslovnom odnosu s Krašom bio od 2004. do 2006. godine, te ponovno od prošle godine"

Krešimir MacanKrešimir MacanProkuristica Kraša Marica Vidaković u razgovoru za Nacional demantirala je optužbe protiv čelnih ljudi te kompanije u kojima se tvrdi kako je novcem kompanije financirana predsjenička kampanja Kraševog predsjednika Uprave Nadana Vidoševića. Te optužbe temelje se na ugovoru koji je Kraš u travnju prošle godine potpisao s tvrtkom za odnose s javnošću Manjgura, čiji je vlasnik Krešimir Macan, a koji je prema tvrdnjama navedenim u anonimnom e-mailu upućenom na adrese većih hrvatskim medijskih kuća, vodio Vidoševićevu kampanju.

Marica Vidaković kaže kako te tvrdnje nisu istinite: "Radi se o poptunim neistinama. Kao prvo, Krešimir Macan uopće nije vodio predsjeničku kampanju Nadana Vidoševića. On je u poslovnom odnosu s Krašom bio od 2004. do 2006. godine, te ponovno od prošle godine. Macanova agencija Krašu pruža uobičajene komercijalne usluge zastupanja u odnosim s javnošću. Istina je da smo se na Macanov angažman odlučili pod tujecajem Vidoševićeve kandidature za predsjednika, ali ne zato da bi sudjelovao u njegovoj kampanji. Macanovu agenciju smo angažirali jer smo procijenili kako bi zbog predsjedničke kanidature našeg predsjenika Uprave tvrtka mogla biti izložena značajnoj medijskoj eksponiranosti, možda i u negativnom smislu i željeli smo se zaštiti od toga. Procijenili smo da nam u tom najbolje može pomoći upravo Macan i zato smo ga angažirali.

Smatram da bi postupili neodgovorno da smo učinili bilo što drugo, kao i što smo Vidoševića smijenili s pozicije predsjenika Uprave za vrijeme trajanja njegove kampanje. Tijekom proteklih godina surađivali smo s brojnim PR i reklamnim agencijama i nogi drugi su nam nudili svoje usluge. Uvijek smo odluku o tome koga ćemo angažirati donosili na temelju stručne procjene i uvjerena sam da u slučaju Macana nismo pogriješili, te ćemo s njim surađivati u budućnosti. Netko iz našeg poslovnog odnosa pokušava konstruirati aferu kojane postoji. Mi smo privatna kompanija i za svoje odluke Uprava odgovara jedino svojim dioničarima. Na kraju, dopsutite mi da kao građanin ove zemlje konstatiram da mi je žao što Macan nije sudjelovao u Vidoševićevoj kampanji, jer bi onda rezultat po mom mišljenju bio znatno bolji".

Vezane vijesti

Afera Spice: Čelnike Podravke zanimao je Krašev model radničkog dioničarstva

Afera Spice: Čelnike Podravke zanimao je Krašev model radničkog dioničarstva

Uprava Podravke interesirala se za Kraševa iskustva u radničkom dioničarstvu koje je u toj tvornici slatkiša prisutno od početka pretvorbe, ustvrdila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika