Objavljeno u Nacionalu br. 755, 2010-05-04

Autor: Berislav Jelinić

Svjedoci iz MOL-a potvrdili da je Polančec tražio kredit za Podravku

Hrvatski istražitelji fokusirali su se na to da pokušaju otkriti je li na temelju tog Polančecova zahtjeva hrvatska strana ostala bez dijela upravljačkih prava nad naftnom kompanijom Inom. Ovaj dio istrage provodi se odvojeno od onog dijela koji se tiče zbivanja u samoj Podravci

Damir PolančecDamir PolančecIstraga u aferi Podravka bliži se kraju, a optužni prijedlog protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i ostalih osumnjičenih u toj aferi može se očekivati već početkom lipnja, potvrdio je za Nacional visoki pravosudni izvor.

Do okončanja istrage očekuje se saslušanje još pet visokih državnih dužnosnika iz Hrvatske i Mađarske, a među njima i predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka. Neke osobe iz Mađarske koje su već dale svoje iskaze u svojstvu svjedoka, ispričale su hrvatskim istražiteljima da je Damir Polančec u ime hrvatske strane izravno tražio da mađarski Mol odobri kredit za Podravku. Svjedoci iz Mađarske, inače visokopozicionirani dužnosnici Mola, izjavili su da je to za mađarsku stranu bio legitiman i razuman poslovni potez, a ustvrdili su i da to ne znači da su time prekršili bilo kakav zakon.

Međutim, hrvatski istražitelji fokusirali su se na to da pokušaju otkriti je li na temelju tog Polančecova zahtjeva hrvatska strana ostala bez dijela upravljačkih prava nad naftnom kompanijom Inom. Ovaj dio istrage provodi se odvojeno od onog dijela koji se tiče zbivanja u samoj Podravci. Istražitelji očekuju da će optužni prijedlog biti prihvaćen početkom lipnja.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika