06.05.2010. / 17:17

Autor: Hina

Tarantino predsjeda ocjenjivačkim sudom na filmskom festivalu u Veneciji

Festival koji se održava već 67. godinu najstariji je filmski festival, a ove godine će se u gradu na vodi održati od 1. do 11. rujna

Quentin Tarantino Quentin Tarantino Američki redatelj i scenarist Quentin Tarantino predsjedat će ocjenjivačkim sudom na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji, objavili su u četvrtak organizatori Mostre.

Festival koji se održava već 67. godinu najstariji je filmski festival, a ove godine će se u gradu na vodi održati od 1. do 11. rujna.
"Tarantino je među najzanimljivijim filmskim redateljima danas. Kao filmski radnik postao je 'orijentir' koji se počeo proučavati i oponašati i možda je jedini američki autor koji je stekao popularnost diljem svijeta, poput rock zvijezde", ističu organizatori festivala.

Utjecaj Tarantinova oduševljenja takozvanim talijanskim žanrovskim filmom 1960-ih i 1970-ih - uključujući špageti vesterne i krvave trilere - vidljiv je u mnogim njegovim filmovima, među kojima u veoma hvaljenom Reservoir Dogs (1992.) i u Paklenom šundu (1994.).

Najnoviji Tarantinov film Nemilosrdni gadovi (2009.) osvojio je osam nominacija za Oscara za 2010., a austrijski glumac Christoph Waltz nagrađen je Oscarom za najbolju sporednu ulogu u tome filmu.

Vezane vijesti

Kevin Costner odbio Tarantina?

Kevin Costner odbio Tarantina?

Najnoviji izvještaji pišu kako je oskarovac Costner odbio ulogu u vesternu Quentina Tarantina 'Django Unchained', kao razlog se navode neodgovarajući… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika