08.05.2010. / 20:01

Autor: Hina

Iran prijeti "rušenjem mostova" sa zapadnim naftnim tvrtkama

Ministar nije imenovao tvrtke, ali čini se da se radi o englesko-nizozemskom Shellu, francuskom Totalu, norveškom Statoilu i talijanskom ENI-u koji su posljednjih mjeseci progresivno zaledili sva nova ulaganja u Iranu

Iako nije imenovan, Shell se našao na 'crnoj listi'Iako nije imenovan, Shell se našao na 'crnoj listi'Iran bi mogao srušiti mostove sa zapadnim naftnim tvrtkama koje zavlače planove razvoja, posebice u području plina, upozorio je iranski ministar za naftu Masud Mirkazemi kako u subotu prenosi agencija Mehr.

"Nedavno smo obznanili stranim tvrtkama koje odugovlače u izvršenju nekih faza plinovoda South Pars" da nećemo više s njima pregovarati te da će ti projekti biti predani iranskim tvrtkama", rekao je Mirkazemi.

Ministar nije imenovao tvrtke, ali čini se da se radi o englesko-nizozemskom Shellu, francuskom Totalu, norveškom Statoilu i talijanskom ENI-u koji su posljednjih mjeseci progresivno zaledili sva nova ulaganja u Iranu.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika