09.05.2010. / 18:54

Autor: Hina

Holder: Pakistanski talibani odgovorni su za neuspjeli napad u New Yorku

"Znamo da su pomogli u pripremi atentata i da su ga financirali. Znamo i da je Shahzad radio po njihovim nalozima", rekao je Holder

Američki ministar pravosuđa Holder i šef FBI-a Pistole (Reuters)Američki ministar pravosuđa Holder i šef FBI-a Pistole (Reuters)Američki ministar pravosuđa Eric Holder rekao je u nedjelju da Sjedinjene Države imaju dokaze da su pakistanski talibani odgovorni za neuspjeli teroristički napad prošlog tjedna u New Yorku.

"Skupili smo dokaze da su pakistanski talibani pokušali izvesti taj napad automobilom-bombom 1. svibnja na Times Squareu", rekao je ministar na tv-kanalu ABC.

Faisal Shahzad (30), američki državljanin pakistanskog podrijetla, uhićen je u ponedjeljak i optužen za taj neuspjeli napad u kojem nije bilo žrtava, za kojeg su 2. svibnja pakistanski talibani preuzeli odgovornost.

"Znamo da su pomogli u pripremi atentata i da su ga financirali. Znamo i da je Shahzad radio po njihovim nalozima", rekao je Holder.

Vezane vijesti

Francuska: zemlja u ratu sa samom sobom

Francuska: zemlja u ratu sa samom sobom

Britanski povjesničar Andrew Hussey, autor knjige "Tajna povijest Pariza", u eseju za The New Statesman piše o novoj "francuskoj intifadi" - pobuni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika